Koukalová si rýpla do Rusov. Prišla vulgárna odveta

Pravda | 27.02.2020 15:26
Gabriela Koukalová Foto: ,
Gabriela Koukalová počas ZOH v Soči.
Gabriela Koukalová to na Instagrame schytala.

Po tom, ako sa bývalá skvelá česká biatlonistka posťažovala na Rusov, prišla ostrá odveta. Priamo pod jej komentárom.

Čo sa vlastne stalo?

Niekdajšia šampiónka na sociálnej sieti napísala: „Pripomenulo sa mi jedno trpké výročie. Pred šiestimi rokmi sme na olympijských hrách zažili s kolegyňami športové sklamanie. Len o kúsoček nám utiekol bronz zo štafety. Po troch rokoch, v roku 2017, bola pôvodne strieborná ruská štafeta diskvalifikovaná kvôli dopingovému prehrešku Romanovovej a Viľuchinovej. Tým sa naša štafeta dostala na bronzovú priečku,“ začala svoje zamyslenie Koukalová.

„Medaila zrejme stále visí ruským biatlonistkám na krku. Ide však o emócie, ktoré prežívate pri zisku olympijskej medaily. To je sen každého športovca! Šport vie byť niekedy krutý a to nielen na trati,“ dodala Češka, ktorá pre zdravotné problémy šokujúco ukončila kariéru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

V dnešních dnech se mi vybavilo jedno “trpké” výročí. Před šesti lety, přesně 21.2.2014, jsme na Olympijských hrách v Soči zažily s Jíťou Landovou, Evčou Puskarčíkovou a Verčou Vítkovou sportovní zklámání. Jen o kousíček nám utekla bronzová medaile ze štafety a zbyla na nás pomyslná “bramborová”. Po třech letech, v roce 2017, byla původně stříbrná ruská štafeta diskvalifikována kvůli dopingovému prohřešku Jany Romanovové a Olgy Viluchinové. Tím se NAŠE štafeta dostala ex post na bronzovou příčku. Upřímně nevím, zda se dodnes změnily zápisy v historických tabulkách. O ty ale nejde. Nejde ani o medaile, které zřejmě stále visí ruským biatlonistkám na nástěnce. Jde o emoce, které prožíváte při zisku olympijské medaile. To je sen každého sportovce‼️ My s Verčou jsme si tento pocit v Soči vychutnaly ze smíšené štafety, ale Evče a Jítě už nikdo nenahradí upřené emotivní zážitky, které mohly prožívat přímo v dějišti olympiády. Sport umí být někdy krutý, a to nejen na trati... @jitka.landova @eva.kristejn.puskarcikova @verca.vitkova

Príspevok, ktorý zdieľa Gabriela Koukalova (@gabrielakoukalova),

V komentári pod jej statusom však prišla odveta.

„S*ať na teba, žiadnu medailu!“ píše sa v jednej z vulgárnych reakcií.

„Krava sa ozvala. Všetci si pamätajú, ako rýchlo si ukončila kariéru, aby si sa vyhla dopingovým kontrolám! Radšej podvádzať a vyhovoriť sa na lieky na astmu. Tak ako Nóri,“ znie v inom z ohlasov.