Zázrak po horore. Fotografia pretekára, ktorý sa druhýkrát narodil, dojala svet

SITA | 20.02.2020 11:57
Ryan Newman Foto: ,
Havária Ryana Newmana počas pretekov Daytona 500.
Americký motoristický pretekár Ryan Newman si môže povedať, že sa druhýkrát narodil. V závere 62. edície okruhových pretekov Daytona 500 mal vážnu nehodu, po kontakte so súperom narazil do steny a napokon sa jeho auto na streche a v plameňoch dokotúľalo do cieľa.

Približne 42 hodín po nehode bol však prepustený z nemocnice na Floride, pričom odišiel po vlastných a v sprievode svojich dvoch malých dcér.

Štyridsaťdvaročného pretekára krátko po nehode previezli do nemocnice, ale lekári už o dve hodiny neskôr informovali, že Newmanove zranenia nie sú ohrozujúce na živote.

„V prvom rade sa sústredíme na Ryana, ktorý pokračuje v zotavovaní a tiež na jeho rodinu. Chceme sa tiež úprimne poďakovať všetkým, ktorí nás podporovali a modlili sa za Ryana. Vďaka patrí aj jeho rodine a všetkým v Roush Fenway Racing,“ uviedol prezident spomenutého tímu Steve Newmark.

Newman v roku 2008 vyhral prestížne preteky Daytona 500. Teraz bol blízko k druhému triumfu, ale napokon mal šťastie v nešťastí. Radosť zo zlepšenia jeho zdravotného stavu vyjadril aj jeden zo spoluvlastníkov tímu John William Henry II.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#Repost @roushfenway ・・・ Ryan Newman has been treated and released from Halifax Medical Center

Príspevok, ktorý zdieľa Ryan Newman (@ryannewman1977),

„Všetci sme vďační za skvelé správy ohľadom Ryanovho progresu a jeho prepustení z nemocnice. Je jedným z najsilnejších chlapov a želám mu úplne uzdravenie. Tešíme sa, keď už čoskoro opäť uvidíme Ryana a jeho rodinu na okruhu,“ skonštatoval.

Víťazstvo zo známeho okruhu v Daytona Beach na Floride si odniesol Denny Hamlin, vo fotofiniši zdolal Ryana Blaneyho. Rodák z Tampy Bay vyhral Daytona 500 tretíkrát za posledných päť rokov a tiež obhájil triumf z vlaňajška. Hamlin sa stal po 25 rokoch prvým pretekárom, ktorý triumfoval na Daytona 500 dvakrát za sebou. V roku 1995 sa z víťazného double tešil Sterling Marlin.