Mal som iba šťastie. Vlhovej žolík odmieta fanfáry

Michal Gavroň | 05.01.2020 10:44
Svižnou jazdou sa blížil k svojmu priateľovi a kolegovi. Obaja sa na seba usmievali už z diaľky. Onedlho si spoločne zakričali a silno sa objali.
Matteo Baldissarutti sa teší v bielych... Foto: TASR, Martin Baumann
Chorvátsko Záhreb SR lyžovanie SP slalom 2. kolo Matteo Baldissarutti sa teší v bielych okuliaroch ako prvý po ľavej ruke Petry Vlhovej.

Od novej sezóny sa vo Vlha Ski tíme objavuje ďalší taliansky tréner. Matteo Baldissarutti dostal pred ňou ponuku od Livia Magoniho. Neodmietol a užíva si nevídané chvíle a veľkú radosť.

„Bola to životná šanca. Neváhal som,“ priznal Baldissarutti v rozhovore pre Pravdu v úvode prebiehajúceho ročníka Svetového pohára.

Petra Vlhová je slalomovou kráľovnou Záhrebu Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová oslavovala v Záhrebe aj so...

Tridsaťdeväťročný kouč schopný pripraviť nielen pretekárky, ale aj ich lyže, zažil v Záhrebe krst ohňom. Sobotňajšie preteky totiž Petra Vlhová absolvovala bez dôležitého člena tímu – servismana Pierluigi Parraviciniho.

"Spolu s hlavným trénerom Liviom Magonim polievali počas prípravy vo Vipitene kopec, keď pri práci s hadicami spadol a poranil si koleno. Nevieme, kedy sa vráti,“ referoval ešte pred pretekmi asistent hlavného kouča Matej Gemza.

Gigi, ako Parraviciniho familiárne nazývajú, bude Slovenke chýbať istý čas. "Toto víťazstvo je pre teba,“ odkázala mu Vlhová v prvej reakcii pred kamerou Medzinárodnej lyžiarskej federácie.

Parraviciniho povinnosti v miestnosti pre prípravu lyží v Záhrebe i ďalších strediskách nateraz preberie Baldissarutti.

„Asi Gigimu povieme, nech zostane doma,“ smiala sa Vlhová po fantastickom víťazstve. Ruku k nemu priložili všetci členovia tímu. Najrýchlejšej lyžiarke v oboch kolách akiste pomohli aj skvele pripravené lyže od Baldissaruttiho.

Ten však chválu a fanfáry krátko po tom, ako sa s Magonim objali v cieľovom priestore, rázne odmietol. „Mal som iba šťastie,“ usmieval sa Baldissarutti.

Bodaj by sa ho držalo čo najdlhšie…

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ