Muradov ocenil pomoc legendy: Mayweather mi radil po telefóne

Pravda | 10.12.2019 19:05
Úvod kariéry medzi elitou ako zo sna. Machmud Muradov je zatiaľ v UFC stopercentný, keď vyhral oba doterajšie súboje.

Uzbek dlhodobo žijúci v Prahe, ktorý pri nástupe do klietky nesie uzbeckú i českú vlajku, po septembrovom triumfe nad Alessiom Di Chiricom zdolal počas víkendu vo Washingtone aj Trevora Smitha.

Domáceho veterána knokautoval v 3. kole presným pravým hákom. Úder na bradu mal takú intenzitu, že Smithovi vyrazil chránič úst až na kraj klietky.

Muradov dosiahol prvý knokaut v UFC, medzi zámorskou elitou to má 2–0 a spolu vyhral v roku 2019 už šiesty zápas za sebou. Celkovo sa hrdí MMA bilanciou 24–6.

Muradov 85 000, Overeem 850 000

Muradova vedú českí tréneri na čele s hlavným koučom Petrom Knížem. Cenné rady mu však dala aj boxerská legenda Floyd Mayweather.

Americký pästiar, ktorý v profiringu vyhral všetkých 50 zápasov, sa k Muradovovi hrdo hlási. Spoznali sa pred niekoľkými rokmi v Prahe a je to práve on, kto zobral českého Uzbeka pod ochranné krídla a uľahčil mu cestu do zámoria.

„Počas zápasu telefonoval chalanom z tímu, čo boli v hale, a odkázal mi, aby som súpera viac triafal do brucha a bol stále v pohybe. Keď som sa s ním po zápase stretol, tak ma pochválil za super výkon. Dodal, že toto je len začiatok,“ prezradil Muradov o slávnom kamarátovi v rozhovore pre utorkové vydanie českého denníka Sport.

Jeho ukážkový knokaut neunikol pozornosti šéfom UFC. Ocenili ho za výkon večera a Muradov zinkasoval bonus 50 tisíc dolárov. Spolu s honorárom za zápas si z hlavného mesta USA odniesol spolu 85 000 USD, čo bolo viac ako víťaz hlavného zápasu večera Jairzinho Rozenstruik.

Hoci zápas s Rozenstruikom prehral, najviac peňazí za svoje vystúpenie dostal Alistair Overeem. Pre holandskú legendu je suma 850 000 dolárov dostatočné bolestné za ranu, ktorou ho súper ukončil tesne pred skončením zápasu.