Pokazila som to, hnevala sa Vlhová. Má jasný cieľ

Michal Gavroň | 01.12.2019 12:00, aktualizované: 
Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová neskrývala po pretekoch sklamanie.
Dve rozdielne jazdy. Sedmička nepriniesla Petre Vlhovej šťastie. Hoci po prvom kole sobotňajšieho obrovského slalomu v Killingtone útočila na víťazstvo, druhú priečku neudržala.

Na skrátenej a veternej trati sa slovenská lyžtiarka po druhej jazde prepadla na šieste miesto. „Pokazila som to a zhoršila si pozíciu. Neviem, čo mám viac k tomu povedať,“ lamentovala pre RTVS.

„Druhé kolo bolo takmer rovnaké ako prvé. Iba trochu otvorenejšie na rovine. Mám dojem, že strmú časť som išla zle. Sú to stotinky, ale tie rozhodli,“ doplnila.

Petra Vlhová na trati prvého kola obrovského... Foto: TASR/AP, Charles Krupa
Petra Vlhová Killington Petra Vlhová na trati prvého kola obrovského slalomu v Killingtone.

Liptáčka si do celkového poradia Svetového pohára pripísala štyridsať bodov. Druhej najlepšej pretekárke predošlej sezóny sa málili.

„Cítim sa oveľa lepšie a silnejšie ako predtým, chcela som ísť na víťazstvo. Nevyšlo to, takže budem sa pokúšať ďalej. Prvé kolá mi zatiaľ idú, ale druhé nie. Som nahnevaná už z Levi a teraz sa k tomu pridal aj Killington,“ povedala k sobotňajším pretekom.

V nedeľu ju čaká klasický slalom – prvé kolo je na programe 15.45, druhé o 19.00. Vlhová má v najtechnickejšej disciplíne jasný cieľ.

„Nezostáva mi nič iné, ako jazdiť naplno,“ doplnila na margo včerajšieho slalomu.

Radosť víťazky obrovského slalomu v Killingtone... Foto: TASR/AP, Charles Krupa
Marta Bassinová - Killington Radosť víťazky obrovského slalomu v Killingtone Marty Bassinovej.

Po sobote sa najviac usmievala Marta Bassinová. Prekvapivá víťazka položila základ svojho premiérového triumfu v SP už v prvom kole. V druhom ju okrem Vlhovej nezosadili z líderskej pozície krajanka Federica Brignoneová (druhá), Mikaela Shiffrinová (tretia) ani víťazka zo Söldenu Alice Robinsonová. Novozélandský talent spadol a preteky nedokončil.

„Splnil sa mi sen, ani neviem, čo povedať. Keď som v cieli zbadala zelené čísla, vedela som, že sa zrodilo moje najväčšie víťazstvo,“ vravela Bassinová pre Eurosport.

Dvadsaťštyriročná Vlhová s ňou držala krok len jednu jazdu. V druhej jej chýbal rytmus i rýchlosť, s ktorou zakončila prvé kolo.

V nesmierne tesných pretekoch – kvôli prudkému vetru organizátori skrátili trať o sedem bránok – si nakoniec pripísala svoj najlepší výsledok v Killingtone v obrovskom slalome.

Po nedeľňajšom slalome si vyznávačky technických disciplín môžu trochu oddýchnuť. Predstavia sa až o dva týždne v St. Moritzi. Švajčiarske stredisko bude hostiť klasický i prvý paralelný slalom sezóny.

Teda disciplínu, kde je Vlhová vďaka silovému prejavu najväčšou favoritkou na víťazstvo.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ