Osudový paradox. Lambrechta zabila bezpečnostná pomôcka

Pravda | 28.08.2019 19:44
Bjorg Lambrecht Foto: ,
Pozostalí sa prišli navždy rozlúčiť s talentovaným cyklistom Bjorgom Lambrechtom.
Bol to čierny deň pre cyklistiku. Mladý vychádzajúci talent z tímu Lotto-Soudal Bjorg Lambrecht neprežil pád v tretej etape pretekov Okolo Poľska.

Piaty august, päťdesiat kilometrov do konca. Iba 22-ročný Belgičan stratil kontrolu nad bicyklom a spadol do priekopy pri ceste, kde sa nachádzala betónová konštrukcia. Zranenia, ktoré si spôsobil boli nezlučiteľné so životom.

Ako píše cyklistický portál Cyclingweekly prokuratúra v meste Rybnik začala po smrti celú vec vyšetrovať. Do prípadu sa zapojili aj cyklisti, ktorí jazdili v pelotóne za Lambrechtom. Jeden z nich tvrdil, že videl Belgičana „poskočiť, nadvihnúť sa, potom stratiť kontrolu nad bicyklom a prudko zabočiť doľava.“

Dôvod, prečo jazdec tímu Lotto-Soudal poskočil vysvetľujú dvaja svedkovia, ktorí stáli v tom čase pri ceste. Podľa nich mal „prejsť cez malý reflektor či svietidlo na krajnici cesty.“ Primárne slúži táto dopravná pomôcka na to, aby osvetľovala v noci cestu a viedla tak k zvýšenej bezpečnosti. Je vysoká približne 2 centimetre. Na nej mal Bjorg stratiť kontrolu nad bicyklom a vo vysokej rýchlosti naraziť do betónovej časti priekopy.