Sagan si užil na zadnom kolese aj Val Thorens: Bola to krásna Tour

SITA, TASR, Pravda | 27.07.2019 18:13
Peter Sagan sa v skrátenej 20. etape Tour de France nezapojil do boja o etapové víťazstvo a sústredil sa na splnenie limitu.
Peter Sagan prichádza do cieľa 20. etapy na... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Peter Sagan Peter Sagan prichádza do cieľa 20. etapy na zadnom kolese.

Slovenský cyklista prišiel v sobotu do cieľa na 97. mieste so stratou 15 minút a 52 sekúnd. Fanúšikov pozdravil svojou tradičnou jazdou na zadnom kolese.

Sagan predviedol podobný kúsok pred týždňom na Tourmalete po skončení kráľovskej etapy v Pyrenejach.

Sagana čaká v Paríži znova zelený dres. V nedeľu je na programe záverečná 21. etapa s cieľom na Elyzejských poliach v Paríži. V hre je posledných 70 bodov, čo pri Saganovom 85-bodovom náskoku pred druhým Eliom Vivianim znamená, že ak príde do cieľa v Paríži, stane sa rekordný siedmy raz víťazom bodovacej súťaže na Tour de France.

V Paríži si na svoje prídu šprintéri, ktorí zabojujú o prestížne víťazstvo. Peter Sagan v minulosti skončil pod Eiffelovkou dvakrát druhý a aj teraz bude patriť k favoritom.

Predposledná skrátená etapa Tour de France Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Radosť Egana Bernala a Gerainta Thomasa z tímu...

„Bola to krásna Tour. Zajtra ideme do Paríža a uvidíme, ako to dopadne. Bolo by skvelé vyhrať,“ cituje Sagana web sports.yahoo.com.

„Dnes to bola krátka etapa, ale nebolo to ľahké. Som šťastný, že som prežil tento kopec. Som veľmi rád aj za Emanuela (Buchmanna, pozn.), ktorý odjazdil veľmi silné preteky,“ doplnil neskôr Sagan prostredníctvom oficiálnej stránky tímu Bora-Hansgrohe.

TV Pravda: Pozrite si videopreview záverečnej 21. etapy Tour

Video