Ferrari s odvolaním neuspelo. Vettel: Vyzerá to hlúpo, ľudia chcú vidieť šport

ČTK | 20.06.2019 14:00, aktualizované: 
Sebastian Vettel Foto: ,
Sebastian Vettel.
Stajňa Ferrari neuspela so žiadosťou o prehodnotenie trestu pre Sebastiana Vettelal, ktorého pred dvoma týždňami päťsekundová penalizácia pripravila o víťazstvo vo Veľkej cene Kanady formuly 1. Taliansky tím podľa zástupcov FIA nepredložil žiadne nové dôkazy.

Vettel síce v Montreale prešiel ako prvý cieľom, ale za nebezpečný návrat na trať v 48. kole dostal trest, po ktorom v konečnom poradí spadol na druhé miesto. Pilot Ferrari po chybe v tretej zákrute vyšiel z trate, a keď sa vracal, zablokoval Hamiltonovi cestu a potrestali ho za nebezpečný návrat na trať.

Štvornásobný majster sveta Vettel už po pretekoch dal najavo veľkú nevôľu s verdiktom a aj keď Ferrari formálne protest nepodalo, využilo právo na preskúmanie prípadu. Po piatkovom vypočutí však traťoví komisári prišli k záveru, že talianska stajňa nepredložila žiadne nové dôkazy, kvôli ktorým by bolo nutné pôvodný verdikt prehodnotiť.

„Je to sklamanie. Je to škoda pre ľudí, ktorí sedia pri televízii alebo na tribúnach a chcú jednoducho vidieť šport. Takto to potom vyzerá hlúpo,“ povedal Vettel televíznej stanici RTL.

Mercedes vďaka víťazstvu v Kanade vyhral aj siedme preteky v sezóne a Pohár konštruktérov vedie s ohromným náskokom 123 bodov. Hamilton v Montreale zaznamenal piaty triumf v ročníku a v priebežnom poradí majstrovstiev sveta má náskok 29 bodov pred Bottasom, tretí Vettel stráca 62 bodov.

TV Pravda: Niki Lauda nám zanechal veľké dedičstvo, vraví šéf FIA Jean Todt, ktorý navštívil Bratislavu
Video