Sagan: Dnes prídem o žltý dres. Quick-Step nespravil za celý deň nič

Pravda | 20.06.2019 07:49
Na víťaza Taliana Eliu Vivianiho stratil takmer celú dĺžku bicykla. V cieli mu podal ruku a pogratuloval. Gestu Petra Sagana tlieskali fanúšikovia i médiá.
Sagan skončil druhý v 5. etape Okolo Švajčiarska Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Peter Sagan finišoval na druhom mieste v 5....

Slovenský jazdec finišoval v 5. etape Okolo Švajčiarska druhý. Udržal sa na čele priebežného poradia (14 sekúnd pred Michaelom Matthewsom), vedie aj bodovaciu súťaž (o 5 bodov pred Vivianim). Ako však v cieli povedal, ďalšie etapy mu zrejme žičiť nebudú.

„Dnes to bola pre šprintérov posledná šanca na Tour de Suisse,“ vravel Sagan v rozhovore po pretekoch. Zároveň uznal, že „Viviani bol aj dnes lepší“.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Post-race interview after stage 5 | #PeterSagan #BoraHansgrohe #TourDeSuisse

Príspevok, ktorý zdieľa (@saganthechamp),

Slovák vyjadril spokojnosť s doterajším priebehom Okolo Švajčiarska. „Som šťastný. Mám dva dresy – žltý a ten pre lídra bodovacej súťaže. Myslím, že žltý dres zajtra stratím. No to je v poriadku, nosil som ho tri dni a s pretekmi som zatiaľ spokojný.“

V rozhovore s redaktorkou francúzskeho L'Equipe sa vrátil aj k Vivianimu a podpore jeho tímu Deceuninck–Quick-Step.

„Elia vyhral a potriasol som mu rukou. Urobili (Quick-Step) vo finále dobrú prácu, určite mali najsilnejší tím pre šprint. No počas dňa neurobili nič,“ zakončil Peter Sagan.

TV Pravda: Ako hodnotí Peter Sagan svoju doterajšiu sezónu? Aké šance má na MS 2019? Pozrite si video (vysielané 9. mája 2019)

Video

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ