Sagan ako Valverde? Dúfam že nie, o 10 rokov sa mi už nebude chcieť

Pravda | 03.05.2019 21:20
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
Peter Sagan bol na pár dní v Prahe a v rozhovore pre český denník Mladá Fronta porozprával o kadečom. O konci kariéry, ďalšej motivácii, či svojej zbierke artiklov.

Slovenský cyklista mal v hlavnom meste Česka marketingové povinnosti, na otočku si odskočil aj domov do Žiliny. „Na Slovensku som asi štyri dni v roku. Počas majstrovstiev republiky a dva dni na Vianoce. Sú to vzácne chvíle,“ prezradil 29-ročný Žilinčan, ktorý má trvalé sídlo v Monaku.

V profesionálnom pelotóne sa pohybuje takmer desať rokov, na bicykli dohromady dve dekády. Tvrdí, že si už pripadá ako veterán, ale keď príde na pretras téma o konci kariéry, povie: „Na to ešte nemyslím, čo by som robil?“

„Myslím si, že to mám v cyklistike stále ešte dobre nakopnuté, a bola by škoda sa už teraz pomaly pripravovať a začať venovať niečomu inému. Cyklistika je tak náročná časovo i fyzicky, že prevádzkovať pri tom iné veci je skoro nemožné. To rozhodnutie nechám až na obdobie, kedy naozaj skončím,“ prezradil.

Sagan krstil pamätnú zlatú medailu Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan počas tlačovej konferencie pri...

V Bore sa mu skončí zmluva o dva roky – v tom čase bude mať 31 – podpíše ešte novú?

„Neviem, čo mi život prinesie, nechám sa prekvapiť. Mám ešte dosť času si to premyslieť,“ zamyslel sa.

V jednom má však jasno – druhý Alejandro Valverde z neho zaiste nebude. Španiel má štyridsiatku na krku a stále s ním treba počítať. „Obdivujem ho, že v tak vysokom veku jazdí stále dobre, ale mne sa už za desať rokov asi nebude chcieť,“ naznačil.

Celý rozhovor si môžete prečítať TU.

TV Pravda: V pravidelnej relácii Týždeň v športe sme analyzovali sezónu Petra Sagana s jeho bývalým trénerom Petrom Zánickým:

Video