Saganov tréner odmieta zlú prípravu. Robili sme všetko tak, ako po iné roky

Pravda | 17.04.2019 12:46
Patxi Vila Peter Sagan Foto:
Patxi Vila (prvý zľava) a jeho zverenec Peter Sagan (vpravo).
Peter Sagan je zo dňa na deň lepší, vyhlásil po pretekoch Paríž-Roubaix športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe Patxi Vila. Na Pekle severu bol podľa neho dosiaľ najlepší výkon v sezóne v podaní 29-ročného Žilinčana.

Sagan bol na Paríž-Roubaix jedným z najaktívnejších jazdcov. Nielenže dokázal rozdeliť skupinu favoritov, ale tempo neraz udával aj v šesťčlennej skupine.

Pred obávaným úsekom s dlažobnými kockami – Carrefour de l’Arbre – sa dokonca zdalo, že slovenský cyklista by mohol na velodróme obhájiť lanský triumf. Ale 15 kilometrov pred cieľom zostal bez potrebnej energie.

„Z pretekárskeho pohľadu to boli pre Petra najlepšie preteky v priebehu doterajšej sezóny. Zlepšuje sa zo dňa na deň, vidieť to nielen na jeho výkone, ale aj na výsledkoch,“ zamyslel sa španielsky tréner pre portál Cyclingnews.

„Musíme byť aj naďalej sebavedomí. Nie je príjemné, keď ste blízko, ale nakoniec nevyhráte – obzvlášť, ak sme mohli vidieť, že Peter bol na Roubaix najsilnejším pretekárom v úniku. Žiaľ, v závere mu chýbala energia. Paríž-Roubaix sú veľmi zložité preteky, je to 260 kilometrov s pedálom na podlahe,“ prezradil.

Paríž-Roubaix 2019 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Najlepší traja na Paríž-Roubaix 2019: tretí...

Saganov tohtoročný program je prispôsobený mimoriadne dlhej jarnej časti sezóny, ktorú zakončí až 28. apríla na monumentálnej klasike Liège-Bastogne-Liège.

Sagan zatiaľ nevyhral žiadnu z jarných klasík a začínajú sa ozývať kritici. Podľa nich Sagan zbytočne menil plán prípravy – teda niečo, čo dlhé roky fungovalo. Vila to však odmieta, tvrdí, že všetko prebiehalo tak, ako inokedy.

„Peter nemá za sebou jednoduché zimné obdobie, ale nemyslím si, že sa oproti minulosti niečo zmenilo,“ dodal na záver.