Hamilton ovládol vstup do sezóny. Vettel: Mercedes je silnejší, ako nám nahováral

ČTK | 15.03.2019 11:30
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton počas tréningu v Melbourne.
Nový ročník formule 1 sa začal tak, ako sa ten minulý skončil - víťazstvom Lewisa Hamiltona.

Päťnásobný šampión a obhajca titulu z Mercedesu v Melbourne ovládol oba dnešné tréningy na Veľkú cenu Austrálie, úvodné preteky sezóny.

Počas predsezónnych testov v Barcelone to síce vyzeralo, že konkurenčné Ferrari bude mať navrch, ale Hamilton ovládol rýchlejší druhý tréning časom 1:22,600 a tímového kolegu Valtteriho Bottasa na druhom mieste zdolal o 48 tisícin. Vicemajster sveta Sebastian Vettel z Ferrari bol s výraznou stratou deviatich desatín piaty.

„Z auta mám veľmi dobrý pocit. Samozrejme môžeme zlepšiť ešte veľa vecí, ale na začiatok to nebolo zlé. A dôležité je aj to, že ani jeden z nás neurobil chybu a obe autá sú celé,“ uviedol Hamilton.

„Mercedes vyzerá veľmi dobre, rozhodne sú o dosť silnejší, než sa nám pred štartom sezóny snažili nahovoriť,“ konštatoval Vettel.

Tretie miesto obsadil Max Verstappen, za ním skončil Pierre Gasly a obaja piloti Red Bullu za prvým miestom zaostali o zhruba osem desatín. „Neboli sme dosť rýchli, ale je to prvý deň novej sezóny, takže je pred nami ešte dlhá cesta,“ uviedol Verstappen. „Od dnešného dňa sme nič neočakávali a nebol to zlý štart,“ dodal.

Na poslednej priečke skončil Robert Kubica z Williamsu, ktorý sa do formuly vracia po ôsmich rokoch a vážnom zranení ruky. Pred ním sa zoradili nováčikovia George Russel z Williamsu, Lando Norris z McLarenu a Alexander Albon z Toro Rosso.

Vettel na Hamiltona nestačil ani v úvodnom tréningu. V ňom pilot Mercedesu zaznamenal čas 1 23,599 a štvornásobný majster sveta z Ferrari, ktorý vyhral posledné dvoje pretekov na okruhu v Albert Parku, na neho stratil 38 tisícin.

TV Pravda: Ukončí niekto nadvládu Mercedesu? Kto bude čiernym koňom šampionátu? Ako dopadne návrat Roberta Kubicu? Komentátor F1 Števo Eisele a automobilový pretekár Richard Gonda prognózujú novú sezónu formuly 1 v relácii Týždeň v športe – formulový špeciál:

Video