NÁZOR: Nebolo to ešte tip-top

Michal Zeman | 04.03.2019 17:50
SR šport futbal FL 21. kolo Slovan Trnava BAX Foto: ,
Na snímke diváci prichádzajú na nový štadión Tehelné pole pred stretnutím 21. kola futbalovej Fortunaligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava.
Na úvod dobrá správa. Tehelné pole opäť žije. V peknej atmosfére a pred plnými tribúnami nového štadióna dostal aj futbal iný šmrnc.

Ak mužstvám dýcha na chrbát vyše dvadsaťtisíc divákov, čo sme na Slovensku už dávno nezažili, hneď má zápas vyššie grády. Zvládli ho aj organizátori a krst moderného stánku prebehol bez vážnejších rušivých momentov. To je teraz najpodstatnejšie.

Definitívne sa rozlúčme s tým, že návštevy na Slovensku budú lámať rekordy. Preč sú časy výnimočnej futbalovej konjunktúry. Nové Tehelné pole má v porovnaní so svojím predchodcom z čias jeho najväčšej slávy a najpamätnejších stretnutí menej ako polovičnú kapacitu. Počet miest ustúpil pohodliu diváka, jeho bezpečnosti, ekonomickej náročnosti, ale aj futbalovej realite.

Sotva sa dá očakávať, že v tomto storočí budú bežné aj päťdesiattisícové návštevy ako kedysi. Vo futbalovom chráme je ešte roboty ako na kostole. Večná škoda, že na dlho očakávanú udalosť nebolo všetko tip-top. Termín premiéry prišiel skôr ako koniec výstavby.

Fotogaléria Pravdy zo zápasu Slovan - Trnava Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Vynovené Tehelné pole pred zápasom Slovan -...

Zápas medzinárodného rangu sa tu dnes zatiaľ hrať nemôže. Niektoré priestory v útrobách štadióna a ani jeho okolie nie sú dokončené, stále nie je k dispozícii konečná verzia sektoru hostí a na štadióne sa nedá parkovať, čo v tejto časti mesta a v čase, keď bolo hľadisko plné, divákom komplikovalo život.

Stánok je zatiaľ v dočasnom užívaní a divák musí prižmúriť aspoň jedno oko a počkať, kým sa vychytajú všetky muchy (napríklad slabé ozvučenie, mnohí na slávnostnom otvorení počuli z reproduktorov najmä chrčanie, čo im kazilo celkový dojem).

Najbližší zápas sa na novom Tehelnom poli uskutoční takmer o mesiac. Azda bude štadión opäť o niečo krajší a lepší.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video