Červený dres jej neprial. Čo sa stalo Fialkovej v poslednom kole?

Pravda | 29.01.2019 09:53
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková.
Prvýkrát v kariére štartovala s červeným číslom pre vedúcu biatlonistku v hodnotení pretekov s hromadným štartom. Paulíne Fialkovej však táto výsada v Anterselve šťastie nepriniesla.

Na prvých troch streleckých položkách síce minula dva terče, ale aj napriek tomu sa držala medzi najlepšími. O umiestnenie v elitnej desiatke prišla až v záverečnom kole.

Na poslednej streľbe v stoji minula dva terče a navyše ju postihla smola, keď sa musela vysporiadať s následkami pádu.

„Preteky sa vyvíjali veľmi sľubne celé štyri kolá. Aj napriek zaváhaniu na prvej ležke a prvej stojke (1+0+1) som bola v kontakte s čelom. Potom som urobila dve chyby na poslednej stojke a to už nestačilo na najlepšie pretekárky dneška.“

„Okrem toho mi v záverečnom kole na lyžu stúpila Nórka, spadla som a predbehla ma nielen ona, ale aj ďalšie dve pretekárky. Ako som bola z pádu otrasená a stuhnutá, nedokázala som už dobehnúť súperky, ktoré mi ušli a musela som sa uspokojiť so 16. miestom,“ napísala na svojom facebooku Fialková a dodala:

„Moja premiéra s červeným číslom nedopadla najlepšie, ale stále si ho držím pre najbližší mass štart v Canmore. Ďakujem, že mi stále držíte palce, aj keď to nebol zrovna môj týždeň.“

V hodnotení pretekov s hromadným štartom má desaťbodový náskok pred Švédkou Hannou Öbergovou. Priebežne tretia je ďalšia Slovenka Anastasia Kuzminová.

Siedme kolo Svetového pohára je na programe na budúci týždeň (4.-10. februára) v kanadskom Canmore. Ženy pôjdu individuálne preteky na 15 km, štafety (4 × 6 km) i preteky s hromadným štartom na 12,5 km.