Vianočný darček pre rodinu šampióna. Schumacher už kráča po vlastných

Pravda.sk | 17.12.2018 12:23
Schumacher Foto: ,
Smeruje Michael Schumacher k uzdraveniu?
Stalo sa to takmer presne pred piatimi rokmi. Sedemnásobný šampión F1 Michael Schumacher pri páde na lyžiach utrpel ťažké zranenia hlavy a odvtedy sa na verejnosti neobjavil.

V blízkosti Schumachera, ktorého zdravotný stav zostáva tajný, sa okrem lekárskeho personálu pohybuje len rodina a najbližší priatelia. Nemecký pretekár, ktorý 3. januára oslávi 50. narodeniny, sa zotavuje vo svojej vile na brehu Ženevského jazera.

S prelomovou informáciou prišiel v pondelok Daily Mail. Britský denník vo svojej reportáži tvrdí, že Schumacher už netrávi väčšinu dňa na lôžku a po dome sa pohybuje po vlastných nohách.

Podľa Daily Mail slávi úspech nákladná liečba, za ktorú rodina Schumacherovcov platí 60 000 eur týždenne. S týmto tvrdením súhlasí aj nemecký arcibiskup Georg Gänswein, ktorý Schumachera navštívil v roku 2016.

„Cíti, že sú okolo neho milujúci ľudia, ktorí sa oňho starajú a, vďakabohu, umožňujú mu udržať si odstup od zvedavej verejnosti,“ uviedol Gänswein. V rovnakom roku ho navštívil aj bývalý výkonný riaditeľ Ferrari a súčasný šéf FIA Jean Todt.

„Vždy som opatrný, keď niečo poviem. Je však pravda, že som sledoval Veľkú cenu Brazílie s Michaelom,“ povedal Todt pre Auto Bild motorsport.

Schumacherov zdravotný stav sa na želanie rodiny udržiava v tajnosti. Posledné stanovisko k stavu Schumachera poskytla jeho manažérka Sabine Kehmová takmer pred dvoma rokmi:

„Michaelovo zdravie nie je verejnou záležitosťou, takže ho ďalej nebudeme komentovať. Z dlhodobého hľadiska by každá správa o ňom mohla zmenšiť jeho intímnu sféru.“