Todt navštívil Schumachera: Sledovali sme spolu Veľkú cenu Brazílie

Pravda.sk | 06.12.2018 09:42
Jean Todt, Michael Schumacher Foto: ,
Jean Todt a Michael Schumacher počas spoločného pôsobenia vo Ferrari v októbri 2006.
Presne pred rokom uviedli do novozaloženej Siene slávy formuly 1 všetkých 33 majstrov sveta vrátane sedemnásobného rekordéra Michaela Schumachera.

Legendárny nemecký pretekár v závere roka 2013 utrpel pri páde na lyžiach ťažké zranenia hlavy a odvtedy sa na verejnosti neobjavil.

V blízkosti Schumachera, ktorého zdravotný stav zostáva tajný, sa okrem lekárskeho personálu pohybuje len rodina a najbližší priatelia.

Patrí medzi nich aj Jean Todt, prezident Medzinárodnej automobilovej federácie.

„Michael nám chýba. Stále bojuje, nevzdáva sa. Je to môj veľký priateľ, výnimočný nielen pre motošport, ale aj ako človek,“ povedal na vlaňajšej slávnosti Todt.

Po roku pridal bývalý výkonný riaditeľ Ferrari aj jeden detail z návštevy Schumachera vo Švajčiarsku, kde sa zotavuje. „Vždy som opatrný, keď niečo poviem. Je však pravda, že som sledoval Veľkú cenu Brazílie s Michaelom,“ povedal Todt pre Auto Bild motorsport.

Preteky na okruhu Interlagos sa uskutočnili 11. novembra a po dráme ich vyhral majster sveta Lewis Hamilton. Po jeho triumfe si Mercedes zabezpečil konštruktérsky ti­tul.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ