Saganov príbeh vyjde čoskoro aj na Slovensku. Takto odpromoval Môj svet

SITA | 08.10.2018 15:18
Autobiografia úspešného slovenského cyklistu Petra Sagana pod názvom Môj svet sa na pultoch slovenských kníhkupectiev objaví 5. decembra. Jej odporúčaná cena je 22,99 eur.
Autobiografia Petra Sagana Fotogaléria - 3 fotky Všetky fotky
Obal autobiografie Petra Sagana s názvom Môj svet.

„Ak sa na štartovaciu čiaru pretekov postaví sto jazdcov, prežijú na trati sto rôznych príbehov. Môj príbeh je o tom, ako som si tri roky za sebou obliekal dúhový dres UCI,“ znie jedna z upútaviek na slovenskú verziu publikácie, ktorá má byť preložená do 13 jazykov.

Kniha má 336 strán sa na Slovensku sa objaví tri mesiace po jej slávnostnom krste u najväčšieho britského predajcu Waterstones v Londýne. Jej vydavateľom na Slovensku je Eastone Books, kúpiť si ju bude možné po celom Slovensku.

"Kniha je Petrovou osobnou výpoveďou plnou emócií a napätia. Opisuje Petrov príbeh od vstupu do profesionálnej cyklistiky, ale zachytáva najmä obdobie troch rokov od svetového šampionátu v Richmonde 2015, v Dauhe 2016 a v Bergene 2017, keď Peter Sagan dosiahol takmer nemožné: trikrát po sebe zvíťazil. S úprimnosťou a jeho typickým humorom Peter odhalí detaily cesty k víťazstvám, porozpráva o svojich sklamaniach, a aj o tom, čo stálo v pozadí jeho diskvalifikácie na Tour de France 2017.

Fanúšikovia sa dozvedia, ako sa pozerá na šport, čo je pre muža s prezývkou „Tourminátor“ najväčšou motiváciou, čo ho inšpiruje i to, čo si myslí o jazdcoch v v pelotóne," píše sa v tlačovej správe vydavateľov.

„Verím, že vás kniha zaujme. Ďakujem za podporu a držte mi palce, ale nie tie moje. To by tie ďalšie preteky nemuseli dobre dopadnúť. Môj svet na vás bude čakať v kníhkupectvách po celom Slovensku,“ prihovoril sa Peter Sagan fanúšikom na Slovensku prostredníctvom promovidea na kanáli youtube.