Vojnová sekera je zakopaná. Hamilton prijal Räikkönenovo ospravedlnenie

ČTK | 09.07.2018 16:18
Anglicko Motorizmus F1 VC Británie Foto: ,
Nemecký jazdec F1 Sebastian Vettel (uprostred) z tímu Ferrari na pódiu po víťazstve na Veľkej cene Británie na okruhu v Silvestone 8. júla 2018. Druhý skončil Lewis Hamilton (vľavo) z Mercedesu a tretí Fín Kimi Räikkönen (vpravo) z Ferrari.
Úradujúci majster sveta F1 Lewis Hamilton prijal ospravedlnenie od Kimiho Räikkönena za kolíziu z prvého kola nedeľňajšej VC Veľkej Británie, po ktorej sa pilot Mercedesu prepadol na chvost pretekárskeho poľa a nabral ďalšiu stratu v priebežnom poradí šampionátu.

Hamilton sa potom síce dokázal prebojovať na konečné druhé miesto, ale v hodnotení seriálu narástlo jeho manko na vedúceho Sebastiana Vettela z Ferrari na osem bodov.

Štvornásobný majster sveta incident hneď po pretekoch, na ktorých sa usiloval o piaty triumf za sebou, veľmi ťažko niesol a obvinil taliansky tím, že to urobil úmyselne.

„Niekedy jednoducho poviete hlúposti a je treba sa z toho poučiť,“ napísal v pondelok na instagrame Hamilton. „Kimi sa ospravedlnil, ja som to prijal a už je to za nami. Bol to incident v rámci pretekov, nič viac.“