Rasizmus pod deravými košmi? Košičan opľul Američana, dostal len pokutu

Pravda.sk | 23.04.2018 09:54
SR Bratislava basketbal SBL play off Košice Inter Foto: ,
Momentka z piateho semifinále Inter - Košice: košický Rahmon Fletcher preniká pod kôš domáceho Interu.
Vyraďovacie boje v slovenskej extraliga basketbalistov sú vždy plné emócií. Po väčšine tých pozitívnych, ale nechýbajú ani negatívne.

Stačí si spomenúť na finále spred troch rokov, keď sa medzi sebou pobili, vulgárne si nadávali a pľuli po sebe vtedajší tréner Prievidze Krunoslav Krajnovič a krídelník Komárna Siniša Bilič.

Niečo podobné sa udialo v sobotu na bratislavských Pasienkoch. Vybičovaná semifinálová séria medzi majstrovským Interom a KB Košice pokračovala piatym dejstvom.

V druhom polčase sa udiala situácia, ktorá nepatrí do basketbalu, ani do civilizovanej spoločnosti. Košický krídelník Vladimir Djordjevič opľul Američana tmavej pleti Jermonta Hortona. Srb mal navyše hráčovi Interu nadávať a rasisticky ho uraziť.

Incident je zaznamenaný na videu v čase od 54:00.

Reakcia kompetentných? Rozhodcovia pľuvanec nevideli a Djordjevič tak zápas v pokoji dohral. Ako alibizmus a strkanie hlavy do piesku vyznieva aj dodatočný verdikt disciplinárneho riaditeľa súťaže.

Ten udelil Srbovi ‚symbolickú‘ pokutu 500 eur. Keďže hráč nedostal žiadny dištanc, bude k dispozícii trénerom v utorkovom veľmi dôležitom stretnutí. Košice vedú 3:2 na zápasy a ak doma uspejú, postúpia do finále.