Barrichellovi zakázali navštíviť Schumachera. Nikomu by to neprospelo

Pravda.sk | 20.04.2018 10:52
Michael Schumacher, Rubens Barrichello Foto: ,
Michael Schumacher (vpravo) a Rubens Barrichello na prezentácii nového modelu Ferrari pred sezónou 2004.
Zdravotný stav Michaela Schumachera po vážnom zranení hlavy pri lyžovaní na konci roku 2013 je zahalený tajomstvom.

Rodina sedemnásobného majstra sveta formuly 1 si želá rešpektovať súkromie jazdca i jeho rodiny a verejnosť už nebude informovať o jeho liečbe.

Bývalý tímový kolega Schumachera Rubens Barrichello poskytol rozhovor televíznej stanici Globo, v ktorom povedal, že o ňom nemá žiadne nové informácie.

„Snažil som sa nájsť cestu, ako ho navštíviť, ale povedali mi, že to neprinesie nič dobré pre mňa ani preňho,“ uviedol stále aktívny pretekár v domácich pretekoch Stock Car Brasil. Po boku Schumachera odjazdil vo Ferrari sezóny 2000 – 2005.

Tento týždeň sa vo viacerých médiách objavili informácie, že operáciu hlavy podstúpil aj Brazílčan, ktorému našli nádor na mozgu. Prebehla úspešne a nezostali mu žiadne trvalé následky.

Posledné stanovisko k stavu Schumachera, ktorý sa zotavuje v prísne stráženom dome na brehu Ženevského jazera, poskytla jeho manažérka Sabine Kehmová pred 16 mesiacmi: „Michaelovo zdravie nie je verejnou záležitosťou, takže ho ďalej nebudeme komentovať. Z dlhodobého hľadiska by každá správa o ňom mohla zmenšiť jeho intímnu sféru.“

Po ukončení pretekárskej kariéry bolo vraj želaním samotného Schumachera, aby médiá do jeho života nezasahovali.