Púštna odplata? Ferrari vraj ešte neukázalo maximum

Eduard Révész | 07.04.2018 11:18
Ferrari, VC Bahrajnu Foto: ,
Monopost Ferrari Sebastiana Vettela počas tréningu na VC Bahrajnu.
Na otváracích pretekoch sezóny formuly 1 zvolil spolu s tímom skvelú stratégiu. Priniesla mu nečakané prvenstvo. Sebastian Vettel v cieli netajil, že si triumf vybojoval so šťastím. A dodal, že za najväčším rivalom stále zaostáva.

„Pre Mercedes zatiaľ nie sme skutočná konkurencia,“ vravel nemecký jazdec Ferrari. Podobnú rétoriku zvolil Vettel aj na tlačovej konferencii pred víkendovou Veľkou cenou Bahrajnu.

„Pozrite sa na testy a prvé preteky. Je zreteľné, že ich monoposty sú najrýchlejšie, a to aj o tri či štyri desatiny sekundy,“ povedal na adresu obhajcu Pohára konštruktérov.

Rodák z Heppenheimu uznal aj kvality Lewisa Hamiltona, ktorý v Melborune finišoval druhý: „Kontroloval svoju rýchlosť, pridal vždy, keď to potreboval. Je férové priznať, že mal všetko v rukách. Za Mercedesom je to ale veľmi tesné.“

Podľa obhajcu titulu Hamiltona zatiaľ Ferrari neukázalo svoje maximum. „Výrazne sa zlepšilo a dlhodobo sa mu darí na tratiach s horúčavami. Aj keď pôjde o nočné preteky, opotrebovanie pneumatík bude výrazné,“ varuje Brit.

Chybu softvéru, ktorá v Austrálii prispela k strate jeho vedúcej pozície, sa vraj už podarilo odstrániť.

„Po pretekoch sme si sadli na drink, všetci sme sa cítili mizerne. Nikto nechce oproti štartu klesnúť na horšiu pozíciu. Do Bahrajnu som prišiel posilnený a viem, v čom sa mám zlepšiť. Môžem sa spoľahnúť na skvelý tím,“ citoval Hamiltona Autosport.com.

Lewis Hamilton pred pretekmi v Bahrajne. Foto: Reuters, HAMAD I MOHAMMED
Lewis Hamilton Lewis Hamilton pred pretekmi v Bahrajne.

Podľa Sport Bildu sa dohodol s nemeckou stajňou na novej zmluve na ďalšie tri sezóny. Mala by mu zabezpečiť ročný príjem 45 miliónov eur, čo je o sedem viac ako zarába teraz. Pilot ani stajňa túto informáciu zatiaľ nepotvrdili.

Hamilton bude mať však v nedeľu sťaženú úlohu. Pre výmenu prevodovky stratí na štarte päť miest.

Nedeľňajšie preteky odštartujú v púštnej oblasti na trati Sachír až po západe slnka (17.10 SELČ, v Bahrajne je o hodinu viac). Priamy prenos odvysiela Sport2.

Poradie MS
Jazdci: 1. Vettel (Nem./Ferrari) 25 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 18, 3. Räikkönen (Fín./Ferrari) 15, 4. Ricciardo (Aus./Red Bull) 12, 5. Alonso (Šp./McLaren) 10, 6. Verstappen (Hol./Red Bull) 8. Pohár konštruktérov: 1. Ferrari 40, 2. Mercedes 22, 3. Red Bull 20, 4. McLaren 12, 5. Renault 7.