Stíhať Terpstru s ním nikto nešiel. Sám som nemal šancu, vravel Sagan

Pravda.sk, SITA | 01.04.2018 19:19
Slovenský cyklista Peter Sagan nedokázal napodobniť svoj víťazný úspech na pretekoch Okolo Flámska spred dvoch rokov a na Veľkonočnú nedeľu sa v Belgicku musel uspokojiť so šiestym miestom.

Z víťazstva sa tešil Holanďan Niki Terpstra (Quick-Step Floors) predovšetkým vďaka svojmu odvážnemu úniku v závere tejto náročnej, vyše 260 km dlhej monumentálnej klasiky.

Líder nemeckého tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan poukázal práve na fakt, že sa opäť nemohol spoľahnúť na ostatných jazdcov v balíku, ktorí s ním už tradične nechceli príliš spolupracovať.

"Mohli ste to všetci vidieť aj v televízii, ako to vyzeralo. Momentálne je zložitejšie pretekať sa v mojom postavení, pretože ostatní dobrí jazdci skrátka nechcú spolupracovať,“ posťažoval sa krátko po konci 102. ročníka slávnych jednodňových pretekov 28-ročný Žilinčan.

"Keď ma potrebovali dostihnúť, tak zrazu jazdili všetci. A potom, keď už ma dobehli, tak sa pre nich preteky akoby skončili,“ konštatoval ďalej trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike pre slovenské médiá v Oudenaarde.

Okolo Flámska 2018 Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Holandský cyklista Niki Terpstra (uprostred)...

"Podujatie to ale bolo ako každé iné,“ priznal Sagan a ešte významne dodal: "Akurát bol rozdiel v tom, že raz sa zadarí a druhý raz zasa nie. Ako som už povedal, v mojom postavení v akom teraz som, to bude už iba zložitejšie.“

Hoci veľkú radosť po prejazde cieľovou páskou nemal, nezabudol sa poďakovať fanúšikom, ktorí za ním merali dlhú 15-hodinovú cestu do Belgcika.

"Ďakujem im pekne za veľkú podporu. V ďalších pretekoch sa pokúsim pre nich urobiť viac,“ uzavrel a šiel späť do klubového autobusu tímu BORA Hangrohe. Predtým ešte stihol rozdať množstvo podpisov fanúšikom.

Na nedostatok spolupráce s ostatnými tímami sa posťažoval aj športový riaditeľ Bory Enrico Poitschke:

„Očakávali sme, že úvodný ťah predvedie Quick-Step. Boli sme to my, kto vzadu ťahal pelotón. Ale v našej snahe sme boli osamotení, žiadny iný tím sa nepridal. Peter napriek tomu ukázal, že má dobrú formu. Dnes to na výhru však nestačilo,“ uviedol Poitschke na klubom webe.