Sagan sa oprel do novinárov, ktorí ho kritizujú. Je to môj život, nie ich

Pravda.sk | 26.03.2018 15:40
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan s trofejou za triumf v pretekoch Gent-Wevelgem.
Peter Sagan je priamy človek, ktorý nemá rád špekulácie. Zdá sa, že ich považuje za zbytočné. A tak sa k nim aj stavia. Po belgickej klasike Gent – Wevelgem dal najavo, že ho názory novinárov, ktorí v uplynulých týždňoch spochybňovali jeho formu, nezaujímajú.

"Nesledujem svojich kritikov, taktiež nečítam noviny. A prečo by som aj mal?“ opytál sa 28-ročný Slovák, ktorý nedeľňajšie preteky po suverénnom šprinte vyhral.

"Ak ste dobrý, ste dobrý. Ak vám to naopak nejde, vždy sa nájdu ľudia, ktorí vás budú kritizovať. Je to môj život, nie život novinárov,“ vysvetlil svoj postoj k negatívnym ohlasom na predchádzajúce vystúpenia.

Predovšetkým zahraniční športoví žurnalisti spochybňovali jeho fyzickú pripravenosť pred vrcholom jarnej časti sezóny – Okolo Flámska a Paríž – Roubaix. Na pretekoch E3 Harelbeke totiž Sagan výrazne zaostal za svojimi najväčšími súpermi, nepomohli mu ani kolegovia z jeho tímu Bora-Hansgrohe na čele s Danielom Ossom.

"Mal som zlý deň. Nie je to však žiadna novinka, stalo sa mi to už veľakrát. Po Miláno – San Remo som si potreboval oddýchnuť, takže na E3 Harelbeke som nebol 100-percentne pripravený. Síce som sa dobre skoncentroval, ale ak sa človek necíti dobre, nespraví s tým nič. Je to o nohách, nielen o hlave. Je to však normálne,“ dodal.

Peter Sagan vyhral klasiku Gent-Wevelgem Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
1. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) - výsledky:...