Zbraň v klube, zviazaná obeť, vyhrážky. Hráča La Ligy obvinili z pokusu o vraždu

ČTK | 22.02.2018 22:26
Rúben Semedo Foto: ,
Rúben Semedo sa snaží zastaviť Lionela Messiho v decembrovom zápase La Ligy.
Už po tretíkrát počas štyroch mesiacov zatkli portugalského obrancu Rúbena Semeda zo španielskeho prvoligového tímu Villarreal.

Tentoraz však dvadsaťtriročného futbalistu obvinili hneď z niekoľkých trestných činov vrátane pokusu o vraždu. Zo súdu sa vrátil do vyšetrovacej väzby v putách.

Semeda kúpil Villarreal vlani v lete zo Sportingu Lisabon za 14 miliónov eur, ale namiesto kvalitných výkonov na ihrisku je buď zranený, alebo v centre pozornosti kvôli trestnej činnosti. V španielskej lige má len tri štarty.

Na jeseň ho policajti dvakrát zatkli za držanie zbrane v nočnom klube. Teraz sa bude na súde spovedať z obvinení z toho, že s dvoma komplicmi pri lúpežnom prepadnutí obeť zviazali, futbalista sa mužovi údajne vyhrážal, že mu odreže prst a lupiči si odniesli podľa okradnutého svedka vyše 20 000 libier a ďalšie cennosti.

Hráčov právnik médiám povedal, že Semedo všetky obvinenia popiera a naopak sám je obeťou finančného podvodu. Predstavitelia Villarrealu, šiesteho tímu ligovej tabuľky, začali vlastné vyšetrovanie prípadu.