Pôjde Škriniar do KĽDR? Diktátor Kim je veľký fanúšik Interu

Pravda.sk | 14.12.2017 17:51
KĽDR Foto:
Líder KĽDR Kim Čong-un je veľký fanúšik futbalu.
Taliansky futbalový klub Inter Miláno, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentant Milan Škriniar, má fanúšikov po celom svete. V Kórejskej ľudovodemokratickej republike fandí Nerazzurri aj neohrozený vládca krajiny Kim Čong-un.

Tvrdí to taliansky senátor Antonio Razzi, ktorého s Kimom spája priateľstvo.

Kórejský diktátor v 90-tych rokoch minulého storočia študoval vo švajčiarskej metropole Bern a z dôvodu športového vyžitia viackrát navštívil Miláno. Na štadióne San Siro fandil Inter, jeho najobľúbenejším hráčom bola brazílska legenda Ronaldo.

„Kim miluje futbal a ľudia jemu blízki mi potvrdili, že je fanúšik Interu. Niekoľkokrát bol na San Sire, kde fandil Ronaldovi a ďalším hviezdam. Jeho snom je pozvať Inter na priateľský zápas do KĽDR,“ povedal Razzi v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Radio Cusano Campus.

V hlavnom meste Pchjongjang stojí jeden z najväčších športových stánkov na svete, s názvom Štadión 1. mája má kapacitu 140 000 divákov.

„Kim sníva o tom, že na štadión príde 150 000 divákov a budú sledovať zápas medzi domácou reprezentáciou a Interom. Určite by to prispelo k posilneniu mieru na polostrove,“ myslí si Razzi.