Ja a doping? Tak to teda nie! Nadal vysúdil od francúzskej političky balík peňazí

SITA, ČTK | 16.11.2017 18:12, aktualizované: 
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
Španielsky tenista Rafael Nadal vysúdil od bývalej francúzskej ministerky športu Roselyne Bachelotovej 12-tisíc eur za poškodenie dobrého mena.

Politička minulý rok v televíznom rozhovore obvinila Nadala z dopingu. Jednotka svetového rebríčka ATP vo dvojhre pôvodne na súde žiadala odškodné 100-tisíc eur za ujmu na osobnostných právach. Parížsky súd zároveň uznal Bachelotovú vinnou z ohovárania a udelil jej pokutu 500 eur. Informácie zverejnila BBC.

„Ako môžete vidieť v médiách, dnešok je šťastným dňom pre mňa, môj tím a mojich fanúšikov,“ uviedol šestnásťnásobný grandslamový šampión v oficiálnom vyhlásení.

„Francúzska justícia rozhodla prípad v prospech mojej cti a bezúhonnosti ako športovca. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí mi verili,“ dodal.

Bachelotová v programe Le Grand 8 televízneho kanála Direct 8 šokujúco vyhlásila: „Vieme o slávnom zranení Rafaela Nadala, ktoré viedlo k 7-mesačnej prestávke, že to určite bolo pre pozitívnu kontrolu.“

Vo všeobecnej rovine dodala, že autority „síce – samozrejme – nie vždy, ale veľmi často nezverejňujú prehrešky a sankcie za ne, maskuje sa to za dlhodobé zdravotné problémy“. Francúzka hovorila krátko po tom, ako začiatkom marca 2016 vyvstala dopingová kauza ruskej tenistky Marie Šarapovovej.