Nevyhrážajte sa mne a mojej rodine, prosí Cavendish. Reagoval aj Sagan

mx | 06.07.2017 13:51, aktualizované: 
Mark Cavendish Foto: ,
Mark Cavendish v opatere lekárov po páde v závere 4. etapy Tour de France.
Mnohí fanúškovia Petra Sagana prežívajú jeho vylúčenie z tohtoročnej Tour de France veľmi ťažko. Dávajú ho za vinu najmä rozhodcom, no viacerí obviňujú aj ďalšiu špurtérsku hviezdu Marka Cavendisha.

Líder tímu Dimension Data si po páde vo finiši utorňajšej štvrtej etapy zlomil lopatku a preteky sa tak pre neho skončili. Nepokračuje ani Sagan, ktorého podľa vyhlásenia hlavného rozhodcu Tour diskvalifikovali pre „divoký šprint, pri ktorom ohrozil viacerých jazdcov, Mark Cavendish a niekoľkí ďalší na to doplatili pádom."

Skúseného 32-ročného Brita mrzí, že nemôže dokončiť svoje obľúbené podujatie, na ktorom triumfoval už v tridsiatich etapách. Oveľa viac ho však hnevá, že na sociálnych sieťach sa množia nenávistné odkazy voči nemu i jeho rodine.

„Medzi mnou a Peťom Saganom nie je žiaden problém. Sme priatelia. Prišiel sa mi po incidente ospravedlniť a volal mi ešte aj večer, ako na tom som. To svedčí o tom, aký správny chlap to je," uviedol Cavendish vo videonahrávke na svojom Twitteri.

Dodal, že Peter Sagan je podľa neho výnimočný šampión a skvelý športovec a obaja budú vo zvyšných etapách fanúšikom chýbať. Následne požiadal ľudí, aby mu prestali posielať nenávistné odkazy a vyhrážať sa jeho rodine.

„Každý má právo na svoj názor. Viem, že teraz doplácam na svoje správanie a postoje z mladosti. Tejto nálepky sa už asi nezbavím, to rešpektujem. No uvedomte si, že cyklistika je len šport. Mám svoju rodinu a môj syn má dva roky. Hanlivé a ofenzívne odkazy si moja rodina ani ja nezaslúžime. Žiadam vás, aby ste nás rešpektovali a prosím vás, aby ste nám neposielali žiadne nevraživé odkazy," dodal majster sveta z roku 2011 a strieborný olympijský medailista v dráhovej cyklistike v disciplíne omnium z Ria 2016.

Podporu svojmu rivalovi vyjadril aj dvojnásobný majster sveta Sagan. „Mark, rýchlo sa uzdrav. Preferujem finiš, v ktorom sa mi pozeráš na chrbát, no nech je výsledok akýkoľvek, vždy sa teším na súboje s tebou!" napísal slovenský cyklista tiež na Twitter.

Ukážku, ako hlúpo a cynicky sa niektorí ľudia na internete správajú, pridala Cavendishova manželka Peta. Celému svetu ukázala jeden z odkazov, ktorý sa nachádza pod videom ich syna, ktoré zavesil Mark na sociálnu sieť. „Dúfam, že všetky vaše deti dostanú rakovinu a budú zomierať v bolestiach," píše sa v ňom…

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ