Lyžiari majú nového šéfa, povedie ich Ivanič. Nič revolučné sa neudeje, tvrdí

SITA | 14.05.2017 13:58
Ivan Ivanič Foto: ,
Ivan Ivanič.
Ivan Ivanič sa stal novým prezidentom Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA). Uspel vo voľbách na nedeľňajšom výročnom kongrese SLA. Protikandidátmi pôvodne boli boli Marino Mersich a Ivan Šabo, ale prvý menovaný napokon stiahol svoju ašpirantúru.

Ivanič dostal 48 hlasov, Šabo 15. Jedným z bodov rokovania bola aj zmena stanov SLA tak, aby boli v súlade so zákonom o športe. Tento proces ešte nie je ukončený.

„Šokovala ma drvivá väčšina, ktorou som bol zvolený, až 76% delegátov mi vyslovilo dôveru. Nič revolučné sa neudeje. Všetko, čo bolo dobré za prezidentovania pána Repku, to musí zostať. Musíme v tom pokračovať. Náš najpálčivejší problém sú nekonečné spory s Úsekom alpských disciplín. Komunikujeme s nimi permanentne, ale nie vždy sa dočkáme odpovede. Mám však dojem, že nedôvera a napätie, ktoré sa dlho budovali prispením oboch strán, v posledných týždňoch ubúdajú. Verím, že spoločne prinesieme kompromisné riešenia v prospech slovenského športu. Moje základné krédo vo funkcii prezidenta? Je to slušnosť, to by sa malo niesť tým jedným rokom v neľahkej pozícii, ktorú som prijal. Sme v olympijskom roku, máme reálne šancu na šesť medailí a treba urobiť všetko preto, aby tieto medaily boli uskutočniteľné a reálne. Navrhol som vytvoriť skupinu odborníkov, ktorá sa bude skladať zo všetkých úsekov alebo po novom odvetví SLA, ktoré dohodnú všetky návrhy zmien stanov. Ak sa to uskutoční, bude najneskôr v septembri zvolaná mimoriadna konferencia SLA, ktorá tento kompromisný návrh odprezentuje,“ uviedol nový prezident SLA Ivan Ivanič aj pre TV Markíza.

Predchádzajúci prezident SLA František Repka sa v marci vzdal svojej funkcie. Dôvodom tohto kroku bola podľa jeho slov nekoncepčná a neprofesionálna práca predsedníctva SLA, ako aj dlhotrvajúce a stupňujúce sa názorové nezhody s dvomi viceprezidentmi asociácie Marinom Mersichom a Ivanom Ivaničom.