Myslivečková sa zranila, MS budú bez slovenských tanečníkov

SITA | 14.03.2017 14:53
Lucia Myslivečková, Lukáš Csolley,... Foto: ,
Slovenský tanečný pár Lucia Myslivečková a Lukáš Csölley.
Slovensko bude mať na seniorských majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní, ktoré sa od 29. marca do 2. apríla uskutočnia vo fínskych Helsinkách, zastúpenie iba v kategórii žien. Smutná správa dorazila z talianskeho Milána, kde sa dlhodobo pripravujú tanečníci Lukáš Csölley s Luciou Myslivečkovou.

Partnerka si počas tréningu poranila rameno a podľa vyjadrení lekárov ju čaká operácia. „Dostali sme nález od lekára talianskeho zväzu a už sme našich tanečníkov odhlásili zo svetového šampionátu. Lucia mala už dlhší čas problémy s ramenom, v poslednom čase jej vyskakovalo dosť často. Teraz to vyskočilo opäť a má to veľmi bolestivé. Podľa lekára je situácia taká vážna, že je potrebné rameno fixovať a s chirurgom konzultovať operáciu,“ cituje prezidentku Slo­venského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíkovú web kraso.sk.

Podľa Lukáša Csölleya chce jeho partnerka podstúpiť zákrok čo najskôr: „Lekári sa zhodli, že operácia je nutná a bude najlepším riešením pre budúcu sezónu. Veríme v to, že rehabilitácia bude úspešná a nastávajúca sezóna pôjde dobre.“ Lucie Myslivečková by sa chcela dať do poriadku do mája, aby mohli spolu s Lukášom začať naplno trénovať a pripraviť sa na doplnkovú olympijskú kvalifikáciu. Tá je naplánovaná na september do nemeckého Oberstdorfu.

„Tam si vybojujú olympijskú miestenku zástupcovia krajín, ktoré nezískali miestenku na majstrovstvách sveta. V hre budú spolu štyri miesta pre štyri rôzne štáty. Je to smutná správa, pretože Lukáš s Luciou boli našim želiezkom v ohni aj na MS. Veríme, že sa Lucka vylieči. Aj v náročnom období majú obaja našu plnú podporu,“ poznamenala pre oficiálny web SKrZ Babušíková.

Šampionát v Helsinkách mal byť pre Lukáša Csölleya s Luciou Myslivečkovou vyvrcholením prvej spoločnej sezóny. Odštartovali ju na prelome septembra a októbra na Memoriáli Ondreja Nepelu v Bratislave ôsmym miestom, na inom podujatí Challenger Series v poľskej Varšave skončili tretí.

Pridali aj ôsmu pozíciu vo francúzskom Nice, v novembri dokonca vyhrali Volvo Cup v lotyšskej Rige. V decembri ovládli národný šampionát, koncom januára na majstrovstvách Európy obsadili 16. priečku. Slovenskí tanečníci bez problémov splnili limity Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) potrebné pre štart na MS.