Ruská výprava v Riu hromží: Zneuctili naše vlajky!

SITA | 13.08.2016 12:54
Pre dopingový škandál okyptená ruská výprava na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro adresovala svoje ponosy organizátorom najväčšieho športového sviatku pre údajné zneuctenie vlajok federácie na ubytovniach v dedine športovcov.
Plavkyňa Júlia Jefimovová odetá do ruskej vlajky. Foto: SITA/AP, Martin Meissner
Júlia Jefimovová Plavkyňa Júlia Jefimovová odetá do ruskej vlajky.

Akvabela Alexandra Packevičová povedala periodiku Komsomoľská Pravda, že ruské národné symboly, ktoré viseli vo vnútri budovy, niekto „strhol na podlahu a zauzlil“. Incident sa mal udiať dvakrát.

Tieto informácie vyvolali v Rusku vlnu pobúrenia na sociálnych sieťach. Niektorí ich označili za sprisahanie a úmyselnú provokáciu v súvislosti s účasťou športovcov „zbornej“ po zverejnení správy vyšetrovateľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richarda McLarena o štátom systematicky podporovanom a krytom dopingu v Rusku.

Šéf ruskej výpravy Igor Kazikov prostredníctvom zverejneného videozáznamu uviedol, že túto vec vyšetruje a konzultuje s organizačným výborom OH. Doplnil, že išlo len o jednu vlajku, možno len o chybu upratovačky a nie sprisahanie proti Rusom.