Pupiš: Potešili Kučera, Lomnický a štvorstovkárska štafeta

Michal Gavroň | 11.07.2016 18:00
Martin Pupiš Foto: ,
Šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš.
Jedno piate, dve siedme a tri desiate miesta. S týmto vysvedčením pricestovala v pondelok do Bratislavy slovenská reprezentácia z atletických majstrovstiev Európy v Amsterdame.

Cieľ, ktorý pred kontinentálnym šampionátom deklaroval šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš, jeho zverenci nesplnili.

„Šampionát hodnotím prevažne pozitívne, aj keď mi chýbala čerešnička na torte – medaila. Cieľ skončiť trikrát do šiesteho miesta sme síce nesplnili, ale máme piate a dve siedme priečky, čo nie je od našich predšampionátových ambícií ďaleko. Mali sme jedenásť pretekárov, ktorí postúpili z kvalifikácie či rozbehov ďalej, čo je dobrý signál,“ konštatoval Pupiš.

Kto ho najviac potešil a naopak, od koho očakával viac? „Najväčšími pozitívami sú Martin Kučera a ženská štafeta na 4×400 metrov. Nemožno opomenúť ani Marcela Lomnického, pre ktorého je piate miesto najlepšie umiestnenie na európskom seniorskom šampionáte v kariére. Osobne som čakal viac od Patrika Žeňúcha v oštepe, ktorý bol pre mňa najväčším sklamaním. Škoda aj troch neplatných pokusov kladivára Libora Charfreitaga,“ zhodnotil 37-ročný kouč počínanie Slovákov.

Bývalý chodec na 20 aj 50 kilometrov si v Amsterdame všimol zaujímavé pozitívum. „Veľmi dobre sa prezentovali aj naši šprintéri. Máme v nich veľký potenciál, urobili veľký progres. Ján Volko sa v ťažkej konkurencii nestratil, podobne ako Iveta Putalová či Alexandra Bezeková. Je vidieť, že šprintérski tréneri robia výbornú prácu. Vďaka tomu sa na Slovensku nemusíme báť o najrýchlejšiu disciplínu. S odstupom času sa vďaka tomu môžeme stať veľmi silnou európskou štafetovou krajinou.“

Pupiš priznal, že holandská metropola zvládla organizáciu ME na výbornú. „Diváci mohli vidieť skvelé výkony napríklad v mužskom kladive, kde zvíťazil suverén Fajdek. Divácky atraktívne a strhujúce boli aj šprintérske finále mužov aj žien. Holandsko je krajina, kde má atletika svoje miesto a podľa toho šampionát aj vyzeral. Bolo to podujatie na špičkovej úrovni,“ uzavrel.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ