Aj finále je úžasné, nie som stroj, hovorí Cibulková

SITA | 21.04.2014 17:08
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
Slovenská tenistka Dominika Cibulková bola v Malajzii veľmi blízko k druhému tohtoročnému a celkovo piatemu singlovému turnajovému triumfu. Po titule v mexickom Acapulcu však druhý z Kuala Lumpuru nepridala.

V nedeľňajšom finále bola nad jej sily Chorvátka Donna Vekičová, ktorá po takmer trojhodinovom boji zvíťazila 5:7, 7:5, 7:6 (4). Päť mečbalov 17-ročnej mimoriadne disponovanej súperke ešte Cibulková odvrátila, ale pri šiestom už kapitulovala.

„Bolo to o niekoľkých loptičkách. Pár chýb si môžem vyčítať, ale celkovo to bolo aj o troche šťastia, ktoré mi chýbalo. Treba zároveň povedať, že súperka hrala veľmi dobre a v dôležitých momentoch to zvládla výborne. Hrali sme proti sebe aj v Indian Wells, kde som zvíťazila, ale každý zápas je iný. Kurt v Malajzii bol oveľa rýchlejší ako v Indian Wells a to súperke viac vyhovovalo,“ priznala Cibulková.

Dvadsaťštyriročná slovenská tenistka sa v tomto roku prvý raz v kariére dostala do prvej desiatky rebríčka WTA, aj momentálne jej patrí 10. priečka. Vidina veľkého sezónneho úspechu a možno aj koncoročnej účasti na turnaji majsteriek v Singapure je veľká. Turnaj v Kuala Lumpure mala podľa rebríčka ako najvyššie nasadená hráčka vyhrať, tesne sa jej to nepodarilo.

„Aj finále sa ráta. Je to úžasný výsledok a ja nie som stroj. Súperky hrajú proti mne uvoľnene a to bol aj prípad tohto finálového zápasu. Dala som do toho sto percent, ale to ešte nie je záruka víťazstva. Nie každý deň sa na kurte cítim super a nie každý deň sa dá víťaziť,“ pripomenula hráčka, ktorá má v tomto roku na konte 24 zápasových úspechov, najviac zo všetkých tenistiek na okruhu WTA.

Cibulková si po finále len krátko oddýchla a už v pondelok odletela na turnaj Porsche Tennis Grand Prix do nemeckého Stuttgartu, ktorý bude pre ňu začiatkom antukovej sezóny v Európe. Podujatie v Stuttgarte je navyše špecifické tým, že sa hrá na antuke v halových podmienkach. „Prídem tam v utorok a v stredu ma čaká prvé stretnutie. V Stuttgarte som ešte nevyhrala ani jeden duel. Beriem to také, aké to je. Možno sa mi to teraz podarí,“ doplnila Cibulková, ktorá začne proti domácej úradujúcej finalistke Wimbledonu Sabine Lisickej.