Cavendish nahnevane vzal novinárovi diktafón

SITA | 09.07.2013 20:16, aktualizované: 
Mark Cavendish Foto: ,
Výkon Marka Cavendisha na 10. etape Tour de France sledovali aj nadšené mníšky.
Britský cyklista Mark Cavendish s hnevom zobral nahrávacie zariadenie reportéra, ktorý sa ho opýtal na kolíziu s Holanďanom Tomom Veelersom v závere utorňajšej 10. etapy pretekov Tour de France.

Novinár agentúry Associated Press položil Cavendishovi otázku, či bol na vine pri páde jazdca zoskupenia Argos-Shimano Veelersa. Britský jazdec následne schmatol novinárov diktafón a umiestnil ho do autobusu jeho tímu Omega Pharma-Quick Step. Po niekoľkých sekundách reportérovi zariadenie vrátili. „Bola to moja chyba,“ povedal po bleskovom odcudzení diktafónu Cavendish.

Dvadsaťosemročného Cavendisha jury nepotrestá za kolíziu s Holanďanom Veelersom, ku ktorej došlo približne 150 m pred cieľom. „Nie je pravda, že som úmyselne postrčil jazdca; navyše takého, ktorý sa nezapojil do špurtu. Dúfam, že @tom_veelers je v poriadku,“ uviedol Cavendish prostredníctvom konta na sociálnej sieti Twitter.

Víťazom etapy, ktorá viedla zo Saint Gildas des Bois do Saint Mala a merala 197 km, sa stal Nemec Marcel Kittel. Dvadsaťpäťročný rodák z Arnstadtu sa v hromadnom špurte pelotónu presadil pred krajanom Andrém Greipelom a práve Cavendishom.