Od Sagana očakávajte čokoľvek, lebo on vyhrá, čo chce. Aj Tour de France

Pravda.sk | 09.02.2013 12:50
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan a jeho sladká "odmena" za víťazstvo.
On sám to nikdy nahlas nepovie, ale Peter Sagan môže byť Eddy Merckx svojej generácie s kreatívnejšími oslavami víťazstiev. Takto uviedol slovenského hviezdneho cyklistu špecializovaný portál bicycling.com.

Mladý Slovák podľa internetovej stránky v uplynulých dvoch sezónach potvrdil, že je schopný vyhrávať preteky s rôznym profilom trate, presne ako kedysi belgický cyklista Eddy Merckx.

Tento rok sa Sagan zameria na etapové preteky Miláno-San Remo, Tour of Flanders a hlavne na obhajobu zeleného dresu na stom ročníku Tour de France. A raz môže tieto najslávnejšie preteky aj vyhrať. “Ak sa vám zdá, že je to prehnané vzhľadom na Saganovu špurtérsku špecializáciu, spolujazdci “Terminátora“ z tímu Cannondale vám odporučia, aby ste proti nemu radšej nevsádzali,“ píše sa v texte na cyklo webe.

“Nikdy som nevidel pretekára, ako je on,“ tvrdí líder talianskej stajne Ivan Basso. “A myslím si, že ani nikto iný nie. Od Sagana očakávajte čokoľvek, lebo on vyhrá to, čo chce. Ak sa mu to raz podarí aj na TdF, vôbec ma to neprekvapí,“ dodal dvojnásobný víťaz pretekov Grand Tour.

Sagan je jednoducho “zviera“, aké v športe nebolo desiatky rokov, ak vôbec. “Počas jeho prvých troch rokov v pro tour pelotóne, 22-ročný Slovák prešpurtoval šprintérov, v horách porazil vrchárov a exceloval vo všetkom, čo je medzi tým,“ konštatuje autor textu na bicycling.com.

“Na svete je veľa športových šampiónov a zopár legiend. Peter raz môže byť jednou z nich,“ myslí si Basso.

Ak sa raz tak má stať, Sagan by na TdF mal obhájiť zelený dres. Ale čo ten žltý? “V tejto chvíli nemyslí na to, čo bude o päť rokov. Ale možno sa to raz podarí,“ dodal slovenský express.

Peter Sagan v obrazoch Fotogaléria - 36 fotiek Všetky fotky
Zľava Peter Sagan, Ivan Basso a Vicenzo Nibali,...