MS: Štvorkajak von z hry o medaily, 'Sme sklamaní,' vraví R. Riszdorfer

TASR | 19.08.2010 17:24
SR štvorkajak Riszdorfer Tarr Vlček Foto:
Sprava: Juraj Tarr za Erikom Vlčekom, Michalom Riszdorferom a Richardom Riszdorferom.
Slovenský štvorkajak v zložení Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Erik Vlček, Juraj Tarr nebude na MS v rýchlostnej kanoistike v Poznani bojovať o medaily. Obhajcovia bronzu na 1000 m trati z vlaňajšieho šampionátu v kanadskom Dartmouthe skončili v prvom semifinále až na piatom mieste za loďami Ruska, Austrálie, Česka a Maďarska.

Zverenci trénera Tibora Soósa sa tak v sobotu predstavia iba v B-finále rovnako ako ďalšie dve slovenské lode – dvojkajak s posádkou Peter Gelle, Tomáš Martinek i singlkanoista Marián Ostrčil.

„Háčik“ slovenského štvorkajaku Richard Riszdorfer netajil sklamanie. „Neviem, kde sa stala chyba. Počas celého dňa boli na trati veľké vlny, no na to sa vyhovárať nemôžeme a ani nechceme, veď v minulosti sme dokázali uspieť aj v takýchto podmienkach. Z našej jazdy sme nemali zlý pocit, dobre sme sedeli v lodi, no súperi nám ušli tak, ako už dávno nie. Na tréningoch pred šampionátom sme pritom jazdili dobré časy. V Poznani sme chceli skončiť do šiesteho miesta, preto sme veľmi sklamaní,“ povedal po skončení semifinálovej jazdy .

Gelle s Martínekom skončili vo svojej semifinálovej jazde štvrtí. Ostrčil finišoval v druhom semifinále piaty s vyše trojsekundovou stratou na tretieho Španiela Davida Cala, ktorý si ako posledný zabezpečil účasť v A-finále.

výsledky Slovákov v semifinálových jazdách na 1000 m:

K4: 5. Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Erik Vlček, Juraj Tarr¨2:57,597 – postúpili do B-finále
C1: 5. Marián Ostrčil 4:07,105 – postúpil do B-finále
K2: 4. Peter Gelle, Tomáš Martínek 3:18,29 – postúpili do B-finále