Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý bod pre Argentínu, slovenská jednotka prehrala s Rierovou

Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni duelu o účasť vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej s Argentínou 1:1. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala Viktória Hrunčáková, ktorá zdolala argentínsku jednotku Nadiu Podoroskú 3:6, 6:3, 6:3.

10.11.2023 18:05
17. Anna Karolína Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová v akcii.
debata (2)

Slovenská dvojka v prvom sete držala so súperkou krok do stavu 3:3, ďalšie tri gemy sa stali korisťou semifinalistky Roland Garros z roku 2020.

Podoroská hrala rýchlo, kvalitne podávala, jej údery mali optimálnu dĺžku. Hrunčáková sa snažila Argentínčanku pretlačiť v dlhých výmenách, no nevyhla sa nevynúteným chybám.

Hneď na začiatku druhého dejstva Slovenka po druhý raz v zápase stratila servis, v ďalších minútach sa však rozohrala k výbornému výkonu. Pridala na agresivite, začali jej vychádzať returny a otočila na 4:1.

01. Dominika Cibulková Čítajte viac Cibulková o famóznej Poľke: Ide ako búrka, ostatné s ňou nedokážu držať krok. To je výsada najlepších v histórii

V deviatom geme premenila druhý setbal a vynútila si rozhodujúce dejstvo. V ňom bola kľúčová hra za stavu 2:3, v ktorej Hrunčáková odvrátila dva brejkbaly.

V Tildenovom geme čistou hrou zobrala Podoroskej podanie a zápas už dotiahla do úspešného konca. V deviatej hre premenila hneď prvý mečbal.

O účasť vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej

SLOVENSKO – Argentína 1:1 po úvodných dvojhrách
Anna Karolína Schmiedlová – Julia Rierová 5:7, 5:7
Viktória Hrunčáková – Nadia Podoroská 3:6, 6:3, 6:3

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #tenis #Argentína #Pohár Billie Jean Kingovej