Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Britský novinár prišiel so zaručenou vedeckou metódou, ktorej nikto nerozumie. Podľa nej Djokovič nie je najlepší

Je Novak Djokovič najlepším tenistom všetkých čias?

09.11.2023 13:00
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (13)

Túto otázku si kladie veľmi často veľa tenisových expertov aj novinárov. Srbské eso dokazuje – deň čo deň, zápas čo zápas a turnaj za turnajom – že si tento titul zaslúži. Sú však ak takí, ktorí sa snažia dokázať opak. Britský novinár zašiel ešte ďalej.

O čo vlastne ide?

Brit Chris Bowers prišiel s „vedeckou metódou“, ktorej absolútne nikto nerozumie, len aby sa pokúsil dokázať, že Djokovič nie je najlepší tenista všetkých čias. Podľa jeho teórie je 36-ročný Belehradčan len tretí najlepší v histórii.

Za Rogerom Federerom a Serenou Williamsovou…

Rick Macci Čítajte viac Federer mal najlepšie podanie, Nadal topspin... A Djokovič? Tenisový génius povedal nahlas, čo si myslí

Podľa Bowersa má Federer 93-percentné právo nazývať sa najlepším zo všetkých, Serena 92 a Djokovič 88. Jeho pokus vysvetliť túto metódu vyzerá asi takto – tituly získané počas kariéry predstavujú 40 percent celkového úspechu.

Nasleduje však veľké množstvo ďalších faktorov, ktoré nazval ako „ekonomická sila“ a tá vraj prispieva 25 percentami k celkovému výsledku. Dopad na tenis a šport všeobecne 15 percent a zvyšok sa meria podľa sily prítomnej konkurencie, štvorhrami, tímovou súťažou a partnermi…

Bowers sa to síce svojim sledovateľom na Twitteri snažil vysvetliť, no u málokoho neuspel…

Novak Djokovič Čítajte viac Na Djokoviča pomaly prestávajú existovať slová. Cez víkend odložil frázy a pred svetom obnažil svoju tenisovú dušu

Nakoniec sa musel brániť sám a uznal, že bolo nesprávne, keď Djokovič nesmel štartovať na lanskom Australian Open a US Open.

Jeho názor vyslovený na sociálnej sieti vyvolal v srbských médiách veľkú nevôľu. Portál kurir.rs ho dokonca nazval bláznom.

Belehrad víta milovaného šampióna Djokoviča Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Novaka Djokoviča vítali v Belehrade davy ľudí.
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič