Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Britský novinár prišiel so zaručenou vedeckou metódou, ktorej nikto nerozumie. Podľa nej Djokovič nie je najlepší

Je Novak Djokovič najlepším tenistom všetkých čias?

09.11.2023 13:00
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (13)

Túto otázku si kladie veľmi často veľa tenisových expertov aj novinárov. Srbské eso dokazuje – deň čo deň, zápas čo zápas a turnaj za turnajom – že si tento titul zaslúži. Sú však ak takí, ktorí sa snažia dokázať opak. Britský novinár zašiel ešte ďalej.

O čo vlastne ide?

Brit Chris Bowers prišiel s „vedeckou metódou“, ktorej absolútne nikto nerozumie, len aby sa pokúsil dokázať, že Djokovič nie je najlepší tenista všetkých čias. Podľa jeho teórie je 36-ročný Belehradčan len tretí najlepší v histórii.

Za Rogerom Federerom a Serenou Williamsovou…

Rick Macci Čítajte viac Federer mal najlepšie podanie, Nadal topspin... A Djokovič? Tenisový génius povedal nahlas, čo si myslí

Podľa Bowersa má Federer 93-percentné právo nazývať sa najlepším zo všetkých, Serena 92 a Djokovič 88. Jeho pokus vysvetliť túto metódu vyzerá asi takto – tituly získané počas kariéry predstavujú 40 percent celkového úspechu.

Nasleduje však veľké množstvo ďalších faktorov, ktoré nazval ako „ekonomická sila“ a tá vraj prispieva 25 percentami k celkovému výsledku. Dopad na tenis a šport všeobecne 15 percent a zvyšok sa meria podľa sily prítomnej konkurencie, štvorhrami, tímovou súťažou a partnermi…

Bowers sa to síce svojim sledovateľom na Twitteri snažil vysvetliť, no u málokoho neuspel…

Novak Djokovič Čítajte viac Na Djokoviča pomaly prestávajú existovať slová. Cez víkend odložil frázy a pred svetom obnažil svoju tenisovú dušu

Nakoniec sa musel brániť sám a uznal, že bolo nesprávne, keď Djokovič nesmel štartovať na lanskom Australian Open a US Open.

Jeho názor vyslovený na sociálnej sieti vyvolal v srbských médiách veľkú nevôľu. Portál kurir.rs ho dokonca nazval bláznom.

Belehrad víta milovaného šampióna Djokoviča Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Novaka Djokoviča vítali v Belehrade davy ľudí.
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič