Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozvod, doping a už aj strata sponzora. Bývalá jednotka Halepová dostáva jednu ranu za druhou

Bola svetovou tenisovou jednotkou, vyhrala dva grandslamové turnaje a svet jej takpovediac ležal pri nohách. Okrem športového života prežívala Simona Halepová radosť aj v súkromí, v roku 2021 sa vydala za rumunského miliardára Toniho Iuruca.

09.11.2023 07:01
18. Simona Halep Foto:
Simona Halepová.
debata (5)

Po dvoch rokoch sa však život najväčšej postavy rumunského športu posledných rokoch otočil naruby. Po 11 mesiacoch sa skončilo jej manželstvo rozvodom a vlani v októbri jej bola pozastavená tenisová kariéra po tom, čo mala pozitívny test na zakázanú látku roxadustat.

Už v tomto roku navyše čelila aj obvineniu z nezrovnalostí v jej biologickom pase. Nakoniec v septembri potvrdila nezávislá komisia rozhodnutie Medzinárodnej agentúry pre tenisovú integritu (ITIA) a potrestala Halepovú štvorročným zákazom činnosti.

01. Dominika Cibulková Čítajte viac Cibulková o famóznej Poľke: Ide ako búrka, ostatné s ňou nedokážu držať krok. To je výsada najlepších v histórii

Halepová naďalej trvá na svojej nevine a proti zákazu sa odvolala, pričom tvrdila, že bola rozhodnutím komisie šokovaná aj sklamaná.

"Som vďačná za prejav podpory, ktorý sa mi dostáva od mojej rodiny, priateľov, a tenisových fanúšikov po celom svete. Pokračujem v tréningu a robím všetko, čo je v mojich silách, aby som očistila svoje meno od týchto falošných obvinení a vrátila sa na kurt,“ napíšala na sociálnej sieti.

Napriek jej odvolaniu na Športový arbitrážny súd (CAS) to vyzerá tak, že jej neúčasť na profesionálnych turnajoch má za následok výrazné straty v jej príjmoch.

Novak Djokovič Grigor Dimitrov Čítajte viac Gesto velikána. Djokovič náhle prerušil rozhovor, išiel podporiť plačúceho súpera

Nedávno zámorské médiá informovali, že dala do predaja jeden zo svojich domov. Za nehnuteľnosť v Los Angeles si podľa msn.com pýta 4,5 milióna dolárov. Je to o milión viac, ako zaň zaplatila v roku 2018 hollywoodskej herečke Margot Robbie.

Ďalšou ranou je strata jej dlhoročného lukratívneho sponzora. Ako uviedol portál tennisuptodate.com, Halepovej meno sa vytratilo zo zoznamu partnerstiev švajčiarskeho výrobcu hodiniek Hublot.

Dvojnásobná grandslamová šampiónka zverejnila v posledných týždňoch niekoľko videí zo svojho tréningu na sociálnych sieťach, aby zdôraznila, že verí vo svoju nevinu a nevzdala sa nádeje, že sa vráti na tenisové kurty skôr, ako za štyri roky.

Zaujímavosti zo života a kariéry Simony Halepovej Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Krásna Simona Halepová je späť. Ak sa chcete...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #WTA #Simona Halepová