Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gesto velikána. Djokovič náhle prerušil rozhovor, išiel podporiť plačúceho súpera

Mnohými je milovaný aj nenávidený, no nikdy nenechá fanúšikov chladných. Hviezdny srbský tenista Novak Djokovič v Paríži opäť predviedol, čo z neho robí skutočnú legendu.

06.11.2023 14:59
Novak Djokovič Grigor Dimitrov Foto:
Novak Djokovič s Grigorom Dimitrovom po parížskom finále.
debata (20)

Po víťaznom finálovom zápase na podujatí Masters 1000 s Grigorom Dimitrovom predviedla svetová jednotka gesto, za ktoré mu vypredaná hala mohutne zatlieskala.

Pritom niekoľkokrát bol Djokovič v Paríži na pokraji vyradenie a vždy sa dokázal z problémov dostať. Vo finále to už z jeho pohľadu išlo hladko. Bulhara zdolal 6:4, 6:3 a vybojoval už svoj rekordný 40. titul na Masters.

Martina Navrátilová. Čítajte viac Mala by to byť žena. Navrátilová žiada po fiasku na Turnaji majsteriek hlavu šéfa WTA

Zatiaľ čo fanúšikov v priebehu týždňa dráždil hádkami s rozhodcom či provokatívnymi gestami, tentokrát si ich získal na svoju stranu. Stalo sa to krátko po finále, v ktorom Dimitrov poškuľoval po najväčšom úspechu svojej kariéry.

Djokovič bol nad jeho sily a Bulhar svoje sklamanie a slzy ukrýval do uteráku. To si 24-násobný grandslamový šampión všimol. Počas slávnostného ceremoniálu, ktorého súčasťou sú rozhovory s oboma finalistami, Djokovič náhle prerušil interview a išiel utešiť plačúceho súpera.

Djokovičové gesto zasiahlo fanúšikov nielen v hľadisku, ale aj u televíznych obrazoviek. Gesto velikána, alebo Láskavosť tenisovej legendy. Takéto oslavné vety chrlili na adresu 36-ročného Srba priaznivci.

Potom, ako Djokovič plačúcemu súperovi povedal pár utešujúcich slov, sa za potlesku fanúšikov v kľude vrátil dokončiť rozhovor. „Naozaj dúfam, že bude aj naďalej hrať na tak vysokej úrovni. Tento víkend predvádzal svoj najlepší tenis a prajem mu len to najlepšie,“ potešil Bulhara svojimi slovami.

Djokovič Čítajte viac Djokovič na rovinu: Nadala nepovažujem za priateľa. Prezradil, na čo sa teší, keď Španiel skončí s tenisom

Djokovič sám priznal, že trikrát bol na pokraji vyradenia. „Bol som v tých zápasoch blízko prehier a nejako som dokázal nájsť extra energiu, keď to bolo potrebné. Dnes to bolo spočiatku vyrovnané, ale potom som videl, ako mu dochádzala šťava,“ zhodnotil zápas Djokovič.

Ten vybojoval titul na parížskom Masters už po siedmykrát v kariére, získal 40. trofej z turnajov Master a už len tri tituly ho delia od méty 100 vyhraných turnajov.

Svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Anna Bondarová - Maďarsko
20 debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Novak Djokovič #Grigor Dimitrov #ATP 1000 Paríž