Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mala by to byť žena. Navrátilová žiada po fiasku na Turnaji majsteriek hlavu šéfa WTA

Podľa americkej tenisovej legendy s českými koreňmi Martiny Navrátilovej by mal šéf ženského okruhu WTA Steve Simon skončiť vo funkcii. Dôvodom sú problémy súvisiace s organizáciou vrcholiaceho Turnaja majsteriek v mexickom Cancúne.

06.11.2023 11:00
Martina Navrátilová. Foto: ,
Martina Navrátilová.
debata (3)

Simon stojí na čele WTA už osem rokov, ale v poslednom období čelí vedenie ženského tenisu veľkej kritike.

Tá vyvrcholila pri záverečnom turnaji sezóny. Na zlú organizáciu si sťažovali prakticky všetky účastníčky vrátane svetovej jednotky Arini Sobolenkovej, dvojky Igy Swiatekovej aj Markéty Vondroušovej.

„Osobne si myslím, že je čas na zmenu,“ uviedla 67-ročná Navrátilová. „V čele ženského tenisu doposiaľ boli len dve ženy, takže dúfam, že až bude mať nového šéfa, tak to bude žena,“ doplnila 18. grandslamových turnajov vo dvojhre v rozhovore pre Amazon Prime.

Belinda Bencic Martin Hromkovič Čítajte viac Zákaz koláčov, tvrdý dril, vzťah a dieťa na ceste. Príbeh slovenskej lásky v profi tenise

Žien, ktoré sú dostatočne kvalifikované, aby mohli viesť WTA, je podľa Navrátilovej dosť. „Pre Steva bude ťažké sa udržať, pretože všetko ide proti nemu,“ povedala. Podľa nej sa v poslednom období urobila v ženskom tenise niekoľko zlých rozhodnutí a za ne by mal niesť Simon zodpovednosť. „Viedol WTA osem rokov a dopadlo to takto.“

Navrátilovej sa okrem iného nepáčilo aj to, že Cancún dostal možnosť organizovať Turnaj majsteriek v období dažďov. „Hráčky sa prispôsobia, to je jasné. Ale prečo v takej dobe organizovať turnaj? Asi ťažko mohli dúfať, že kvôli podujatiu nebude pršať,“ vyhlásila tenisová legenda.

Djokovič Čítajte viac Djokovič na rovinu: Nadala nepovažujem za priateľa. Prezradil, na čo sa teší, keď Španiel skončí s tenisom

Kritikou Turnaja majsteriek vygradovala dlhodobá nespokojnosť tenistiek s WTA. Skupina 21 popredných hráčok preto poslala vedeniu dopis, v ktorom napríklad požaduje navýšenie odmien, voľnejší kalendár s menším počtom povinných turnajov, zastúpenie vo vedenie WTA a zlepšenie servisu pre tenistky s deťmi.

Výzvu mala podpísať aj spomínaná Vondroušová, ktorá podporu Navrátilovej ocenila. Je to veľmi dôležité. A keď budeme mať spoločne jeden názor a za ním si budeme stáť, tak nám pomôže, keď budú viac hovoriť aj takéto legendy," uviedla Češka v Seville, kde ju s reprezentáciou čaká zápas v Pohári Billie Jean Kingovej.

Hviezdny tenisový pár „Tsitsidosa“ Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Piaty hráč svetového rebríčka ATP Stefanos...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #turnaj majsteriek #Martina Navrátilová #wta tour