Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič na rovinu: Nadala nepovažujem za priateľa. Prezradil, na čo sa teší, keď Španiel skončí s tenisom

Profesionálny tenis je v prvom rade nekompromisný biznis. Ide o veľké peniaze a vyhraté tituly, kamarátstva idú bokom.

05.11.2023 15:11
Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (28)

Keď Novak Djokovič v septembri vyhral US Open a získal 24. grandslamový titul vo dvojhre, čím vyrovnal absolútny rekord Austrálčanky Margaret Courtovej, blahoželali mu mnohí.

Jeho najväčší súperi Roger Federer a Rafael Nadal, s ktorými roky zvádzal súboje nielen na grandslamových turnajoch, však zostali ticho.

Federer zostal mĺkvy, Nadal s odstupom času napokon slová chvály našiel a uznal Srbove kvality. Neodpustil si však poznámku o Djokovičovej súťaživosti.

Belinda Bencicová. Čítajte viac Hviezdna Bencicová oznámila, že čaká dieťa. Otcom je bývalý slovenský futbalista

„Novak prežíva boj o grandslamové tituly intenzívnejšie ako ja. Bola by to pre neho väčšia frustrácia, ak by rekord nezískal. A možno to je aj dôvod, prečo ten rekord napokon vybojoval,“ zamyslel sa Španiel.

Srb reagoval podráždene a vyhlásil:

„Samozrejme, že s ním nesúhlasím. Nemám žiadny záujem rozprávať o Nadalovi či Federerovi v negatívnom svetle. Môj rešpekt k nim dvom prevažuje negatívne komentáre, ktoré by som mohol mať na ich adresu,“ vravel Djokovič.

Novak Djokovič. Foto: Profimedia
Novak Djokovič Novak Djokovič.

Pred štartom na turnaji Masters 1000 v Paríži, kde dnes nastúpil vo finále proti Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi, bol hosťom televíznej talkšou C à vous.

Na otázku, čo si myslí o Nadalovi, odpovedal na rovinu:

„Nadal je veľmi špeciálny hráč. Nepovažujem ho za priateľa, ale vládne medzi nami vzájomný rešpekt.“

Srb prezradil, na čo sa teší, keď Nadal i on ukončia kariéru.

Collage Maker-28-Oct-2023-11-16-PM-4825 Čítajte viac Novak, čo na to Jelena? Djokovič sledoval ragbyové finále so sexi speváčkou, rodáčkou z Kosova

„Verím, že keď skončíme s tenisom, jeden deň si nájdeme čas, stretneme sa pri drinku na pláži a porozprávame sa o živote,“ dodal Djokovič.

Srb napokon uspel v nedeľnom finále a parížsky turnaj ATP Masters 1000 vyhral siedmykrát v kariére. Dimitrova zdolal v dvoch setoch 6:4, 6:3.

Svetová jednotka mužského rebríčka ATP zaokrúhlila počet turnajových titulov v sérii Masters 1000 už na 40. Žiadny iný tenista ich nezískal viac.

Čo ste o nej nevedeli - krásna Jelena Djokovičová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič vyhral počas kariéry množstvo...
28 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Rafael Nadal #Novak Djokovič