Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer chce počet grandslamových titulov potiahnuť na dvadsiatku

Tenista Roger Federer by rád vyhral aspoň 20 grandslamových titulov, kým raz ukončí kariéru. Víťaz šestnástich turnajov takzvanej veľkej štvorky to povedal pre BBC Radio 5.

12.08.2010 21:54
Roger Federer Foto:
Roger Federer.
debata (1)

„Myslím si, že je to v mojich silách, keď som dokázal trikrát za sebou vyhrať po troch grandslamoch za rok a niekoľkokrát po dvoch. Hrám len na šestnástich až dvadsiatich turnajoch za rok, takže mám stále hlad po víťazstve,“ povedal dvadsaťdeväťročný otec dvojčiat.

Naposledy vyhral v januári Australian Open, ale na Roland Garros aj vo Wimbledone skončil vo štvrťfinále. Preto klesol po prvý raz od roku 2003 na tretie miesto svetového rebríčka.

Už teraz je vďaka šestnástim grandslamovým titulom Federer najlepší hráč v histórii. Švajčiar vlani triumfom vo Wimbledone prekonal Američana Peta Samprasa, ktorý ich má na konte štrnásť. Navyše Federer dokázal ako šiesty hráč vyhrať všetky štyri hlavné podujatia.

„Verím, že mám na týchto turnajoch veľký potenciál, ale na druhej strane je treba povedať, že grandslamy nie sú všetko,“ povedal. „Napríklad aj Toronto či Cincinnati sú dôležité. Hlavné je, že mám stále chuť hrať a keď vyhrám nejaký ten grandslam, budem rád.“

Sedemnásty titul bude mať Federer šancu získať onedlho na US Open, ktoré sa v New Yorku začne 30. augusta.

1 debata chyba