Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navrátilová prvýkrát prehovorila po tom, čo sa dozvedela pravdu o rakovine

Bývalá 18-násobná grandslamová šampiónka Martina Navrátilová je vďačná za všetku podporu, ktorej sa jej momentálne dostáva.

05.01.2023 10:42
Martina Navrátilová Foto: ,
Martina Navrátilová.
debata (1)

V pondelok česká rodáčka oznámila, že jej diagnostikovali rakovinu hrdla i prsníka. Táto správa sa rýchlo rozšírila v celej tenisovej komunite a mnohí jej vyjadrujú podporu.

„Netreba dodávať, že môj telefón aj Twitter skoro vybuchli, takže znova poviem – ďakujem vám všetkým za podporu. Ešte som neskončila,“ napísala na sociálnej sieti.

Navrátilová vo svojej výpovedi prezradila, že chorobu podchytila v ranom štádiu a tvrdí, že bude bojovať so všetkým, čo má.

„Dvojitá pohroma je vážna, no ja dúfam v priaznivý výsledok. Chvíľu to bude nepríjemné, ale budem bojovať so všetkým, čo mám,“ povedala Navrátilová.

Po nepríjemnej diagnóze tiež potvrdila, že nebude na tohtoročnom Australian Open, ktorý sa začne o týždeň. Od odchodu do tenisového dôchodku Navrátilová pracuje ako tenisová analytička a komentátorka.

Martina Navrátilová Čítajte viac Zlé správy spoza oceánu. Československá legenda má opäť rakovinu

Prognóza je dobrá a Martina začne s liečbou už tento mesiac.

Žiaľ, nie je to prvýkrát, čo bola Navrátilovej diagnostikovaná rakovina, s prsníkom mala problémy aj pred 13 rokmi.

„Bola som taká šokovaný, že sa s mojím telom niečo dialo. Ale môžete byť najzdravším človekom na planéte a napriek tomu dostanete rakovinu. Určite si zlepšujete šance tým, že ste zdraví, ale úplne túto možnosť nevylúčite,“ povedala vtedy Navrátilová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová