Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kráska z Kentu u kráľa Karola III. Tenistka získala ocenenie od vládcu

Bol to veľký deň pre víťazku grandslamového US Open z minulého roku. 20-ročná tenistka Emma Raducanová si z rúk kráľa Karola III. prevzala Rad britského impéria. Slávnosť sa konala v utorok na hrade Windsor.

30.11.2022 10:30
debata (1)

Raducanová je jednou z prvých športovkýň, ktorú ocenil za úspechy nový panovník kráľ Karol III. „Je úžasné, že sa mi dostalo pocty od Jeho Veličenstva kráľa – cítim sa nesmierne vďačná,“ uviedla. Pozrite sa, ako jej to na slávnosti na hrade Windsor pristalo:

Krásna britská tenistka na hrade Windsor Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Emma Raducanová hrdo ukazuje prestížne ocenenie...

Dôvodom ocenenia boli jej zásluhy v tenise. Raducanová vlani šokovala športový svet víťazstvom na grandslamovom US Open. Bola to pritom jej prvá účasť na niektorom z turnajov veľkej štvorky, do ktorého navyše postúpila po úspešnej kvalifikácii.

Rodáčka z kanadského Toronta, ktorá od dvoch rokov vyrastala v grófstve Kent, sa stala prvou tenistkou z Veľkej Británie s grandslamovým titulom od Virginie Wadeovej, ktorá v roku 1977 zdvihla nad hlavu wimbledonskú trofej.

V tomto roku pribrzdili jej raketovo naštartovanú kariéru zranenia, pokles formy a problémy s trénermi. V júli jej patrilo ešte 10. miesto vo svetovom rebríčku, dnes je až na 75. pozícii.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #emma raducanová #kráľ Karol III.