Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vidíš len doláre či aj tenis? pýtal sa novinár Djokoviča. Prišla krásna odpoveď

Novak Djokovič je často terčom ostrých komentárov. Aj čo sa zárobkov týka. A tak to bolo aj v Turíne po finále Turnaja majstrov, v ktorom zdolal Caspera Ruuda.

24.11.2022 15:02
Novak Djokovič Foto:
Novak a Jelena Djokovičovci.
debata (51)

Na záverečnom podujatí sezóny zarobil rekordné peniaze – niečo vyše 4,7 milióna dolárov! Žiadny tenista si doteraz neodniesol z jediného turnaja viac, ako v nedeľu rodák z Belhradu.

Aj z toho zrejme pramenila novinárska provokatívna otázka, ktorú si Djokovič vypočul na pofinálovej tlačovej konferencii. Odpovedal však tak elegantne, že jeho slová rezonujú už niekoľko dní.

„Vidíte teraz len doláre alebo myslíte aj na tenis?“ spýtal sa ho jeden zo zástupcov médií. „Vôbec nevidím doláre,“ odpovedal Djokovič a spravil dramatickú pauzu.

„Vidím len eurá. A dináre,“ dodal a všetci v sále sa začali smiať. Potom však pokračoval…

„Viem, že moje zárobky sú každému známe – je to verejná informácia. Nikto však nehovorí o daniach, ktoré zaplatíme, ani o našich výdavkoch, a to je v poriadku,“ zamýšľal sa.

„Viem však veľmi dobre, čo to znamená, keď máte v päťčlennej rodine presne nula eur. Nezabúdajme, odkiaľ pochádzam, moje detstvo bolo poznačené vojnou a sankciami. Každé euro, ktoré som zarobil, som zarobil tvrdou prácou a s pomocou mojej rodiny a tímu,“ odpovedal.

Italy Tennis ATP Finals Čítajte viac Po šiestykrát v kariére. Djokovič nenašiel konkurenciu

Tento týždeň Djokovič prekonal ďalší rekord – na účet si pripísal počas kariéry 160 miliónov dolárov iba na turnajových odmenách. Suverénne najviac zo všetkých tenistov v histórii.

„Veľmi dobre však poznám aj opačnú stranu, čo mi pomáha ešte viac si vážiť to, čo zarobím,“ pripomenul.

K peniazom sa potom vyjadrila aj jeho manželka Jelena. A tiež to podľa všetkého nemala v minulosti jednoduché. „Tri roky som musel vymýšľať, ako prežiť. Nemala som peniaze na jedenie v neviem akých reštauráciách a dokonca som ani nebývala v dome, kde by som mala kuchyňu,“ prezradila v jednom z príbehov, ako sa ona stala vegánkou.

Jelena vraj aj dnes prejavuje vo svojom správaní skromnosť, niektorí z jej blízkeho okolia dokonca hovoria, že to preháňa. V srbských médiách sa v minulosti niekoľkokrát písalo, že manžel Novak ju pravidelne nabáda, aby viac míňala, užívala si, relaxovala a dovolila si všetko, čo len chce.

„Bránim sa tomu, nevidím dôvod sedieť a nič nerobiť. Ľudia vravia, že mi to je predurčené, lebo mám peniaze. Možno by si niekto povedal – máš všetko, opaľuj sa a užívaj si, ale to sa mi veľmi nechce,“ dodala.

Tieto autá dnes vlastní Novak Djokovič Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič má vo svojej zbierka šesť...
51 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Jelena Djokovičová