Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedávno odvrhla Rusko. Kasatkinová natočila s priateľkou šteklivé video

Tenistka Daria Kasatkinová nedávno rozčerila hladinu ženského tenisového sveta. Otvorene sa totiž priznala k lesbickému pomeru. Nie že by bol na okruhu WTA ojedinelý, ona je však Ruska, kde sa partnerstvo dvoch ľudí rovnakého pohlavia príliš netoleruje.

12.11.2022 09:32
debata (8)

Kasatkinová si však z toho veľkú hlavu nerobí a dnes na Twitteri zverejnila video aj so svojou priateľkou. Nechýbali bozky a objatia a status: „Raj. Keď je blízko.“

Kasatkinová prvýkrát prehovorila pred kamerou o tom, že má vzťah s osobou rovnakého pohlavia, v júli.

Jedna z najlepších ruských tenistiek prezradila, že je lesbička. Urobila tak v rozhovore pre blogera Viťa Kravčenka.

„Verím, že keď niekto ako ja, športovec a známejší človek, verejne povie, že je lesba, pomôže to snáď každému, kto sa s tým stretne,“ povedala Kasatkinová..

Uviedla, že už ďalej nemohla počúvať špekulácie a dohady okolo jej sexuálnej orientácie. „Na tomto svete nie je nič jednoduchšie, ako byť si rovný. Myslíte si, že sa niekto rozhodol stať sa lesbou a sťažiť si život? Najmä, ak žijete v Rusku,“ uviedla tenistka.

Na otázku či si myslí, že ľudia rovnakého pohlavia budú môcť niekedy chodiť v Rusku držiac sa za ruky mala jednoznačnú odpoveď: „Nie! To sa nikdy nestane. Aspoň nie za súčasnej situácie.“ Dodala, že nakrátko nastal v tejto veci pokrok počas majstrovstiev sveta vo futbale pred štyrmi rokmi.

V rozhovore prezradila, že má priateľku a odovzdala aj odkaz fanúšikom. „Život v skrýši nie je vôbec jednoduchý. Najmä keď to musíte robiť dlho a neustále na to myslieť. Žiť v mieri so sebou samým je jediná vec na ktorej záleží a s..ť na všetkých ostatných,“ dodala Ruska.

Ruská tenistka potom pútala na seba pozornosť aj vo Flushing Meadows. Hráčka, ktorú kedysi viedol slovenský tréner Vladimír Pláteník a bola členkou trnavskej Empire Academy, sa tam vyjadrila k zákazu pre ruských športovcov počas vojny na Ukrajine.

„Súhlasím, samozrejme, so zákazom pre ruských športovcov. A pre všetkých, ktorí sú podporovaní z verejných zdrojov. Zároveň však nesúhlasím so zákazom pre individuálnych športovcov, ako sme my – tenisti,“ uviedla Kasatkinová.

Tá zašla vo svojej otvorenej spovedi ešte ďalej. Je si údajne vedomá toho, že počas svojej profikariéry už nikdy nenastúpi pod ruskou vlajkou.

„Som hrdá Ruska. Tak to bude vždy. Ak má však moja kariéra závisieť od národnosti, tak voľba je jasná. Chcem hrať aj naďalej tenis, to je moja priorita číslo jeden,“ pokračovala Kasatkinová, ktorá na okruhu WTA zarobila už skoro 9 miliónov amerických dolárov a vyhrala poltucet turnajov.

Kasatkinová tak naznačila, že by mohla už čoskoro reprezentovať inú krajinu. V minulosti sa viackrát vyjadrila, že jej imponuje napríklad Švajčiarsko.

Je možné, že ak by k tomu pristúpila, negatívne nálady voči nej by sa vystupňovali. Nebolo by to však po prvý raz.

30 najkrajších tenistiek histórie Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Tenisové krásky. Pozrite si najkrajších 30...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Daria Kasatkinová