Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbská exhviezda reaguje na škandál: Otec ma pred US Open dokopal do bezvedomia

Video zo Srbska z uplynulých dňoch šokovalo nielen tenisový svet. Na tréningu v belehradskom klube SC Banjica 14-ročnú hráčku surovo zbil jej otec. Násilníka, občana Číny, zatkli a hrozí mu dvoj- až desaťročné väzenie.

05.11.2022 20:11
Jelena Dokičová Foto:
Jelena Dokičová na snímke z roku 2012.
debata (9)

Podľa srbských médií jeho dcéra odmietla pokračovať v tréningu a on ju k tomu chcel prinútiť násilím. Bránil sa aj slovami, že v Číne sa rešpektuje hierarchia a takéto zaobchádzanie je tam povolené…

Škandalózne zábery odsúdili viaceré osobnosti. Našla sa aj taká, ktorá vyrukovala s podobnou skúsenosťou. Nedávny incident dnes 39-ročnej Jelene Dokičovej oživil hrozivé spomienky.

VIDEO: Zábery nie sú vhodné pre citlivejšie povahy

Niekdajšia svetová štvorka, ktorá okrem Srbska reprezentovala aj Austráliu, Juhosláviu a Čiernu Horu, porozprávala o praktikách otca Damira pre 9News Australia.

„Bolo nechutné sledovať to, zvlášť po tom, čo som si prešla niečím podobným. Keď som mala šestnásť rokov, týždeň pred začiatkom US Open ma dokopal do bezvedomia. A nestalo sa to len raz,“ pripomenula agresiu, ktorej musela čeliť držiteľka šiestich titulov vo dvojhre.

Jej športovú kariéru výrazne poznačil práve vzťah s otcom Damirom.

Otec Jeleny Dokičovej Damir na fotografii z... Foto: Profimedia
Damir Dokič Otec Jeleny Dokičovej Damir na fotografii z roku 2016.

Rok po spomínanom násilí prehrala v semifinále Wimbledonu 2000 s Američankou Lindsay Davenportovou a otec jej v telefóne oznámil, nech sa ani nevracia do hotela. Následne sa pokúsila prespať priamo v areáli, no ujal sa jej agent.

K šokujúcim záberom z Belehradu rodáčka z Osijeku ešte povedala:

"Bohužiaľ, za zatvorenými dverami sa dejú ešte horšie veci, o tom vôbec nepochybujte. Musel to niekto nakrútiť, aby všetci mohli vidieť, ako niečo také vyzerá.

Niečo sa musí urobiť, presne o tomto som hovorila, keď som vyrozprávala svoj príbeh. Nie som prvá ani posledná, komu sa to stalo.

Skrátka, je to realita, negatívna stránka športu a aj tenisu. Je potrebné rozprávať o tom."

Jelena Dokičová gratuluje Alize Cornetovej po... Foto: Profimedia
Jelena Dokičová Jelena Dokičová gratuluje Alize Cornetovej po víťaznom zápase 4. kola Australian Open 2022.

Podľa nej sa násilník v tenisovej akadémii dopustil napadnutia už aj predtým a má zakázaný vstup do niekoľkých klubov.

„Lenže on potom pôsobí ďalej v iných kluboch. Systém je evidentne zlý. Pýtam sa, prečo sa niečo takéto deje?“ pokračovala Dokičová.

Mimochodom, jej otec je neslávne známy viacerými problémami. Viackrát ho za neprístojné správanie vykázali z areálov turnajov WTA. Odsedel si aj rok vo väzení, pretože sa veľvyslancovi Austrálie v Srbsku vyhrážal s granátom v ruke.

Jelena Dokičová Čítajte aj Dokičová popísala detaily týrania otcom. Bil ju od prvého dňa na kurte
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Jelena Dokičová