Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia výhra bez straty setu. Sakkariová má miestenku v semifinále MS

Grécka tenistka Maria Sakkariová si ako prvá hráčka zabezpečila postup do semifinále MS WTA Tour v americkom Fort Worth.

03.11.2022 07:22
Maria Sakkariová Foto:
Maria Sakkariová.
debata

Turnajová päťka si v skupine Nancy Richeyovej poradila s Bieloruskou Arinou Sobolenkovou 6:2, 6:4 a na konte má dve víťazstvá bez straty setu.

Sakkariová sa medzi štyri najlepšie hráčky na prestížnom koncoročnom podujatí prebojovala druhýkrát za sebou. Z prvého miesta v základnej skupine postúpi v prípade, že v záverečnom dueli zdolá druhú nasadenú Tunisanku Ons Jabeurovú. Tá v ďalšom súboji dňa vyhrala nad domácou Američankou Jessicou Pegulovou v troch setoch 1:6, 6:3 a 6:3.

„Je skvelý pocit, že mám postup už vo vrecku a môj posledný zápas v skupine môžem hrať uvoľnenejšie a užiť si ho. Moja tvrdá práca prináša výsledky,“ tešila sa po stretnutí Sakkariová. Jej zdolaná súperka Sobolenková má na konte jedno víťazstvo a jednu prehru a prebojuje sa do semifinále v prípade, že uspeje v záverečnom dueli s Pegulovou. Bieloruska totiž vo vzájomnom súboji zdolala Jabeurovú, ktorá má zatiaľ rovnakú bilanciu 1–1.

Ani Pegulová s dvoma prehrami ešte nie je matematicky mimo hry o postup, ale do karát by jej museli zahrať oba výsledky v záverečnom kole.

„Ešte som nevypadla? Dobré vedieť,“ čudovala sa podľa AFP Američanka na pozápasovej tlačovej konferencii. Na postup potrebuje dvojsetový triumf nad Sobolenkovou a Sakkariová by zároveň musela zdolať Jabeurovú rovnako 2:0 na sety.

skupina Nancy Richeyovej
Ons Jabeurová (Tun.-2) – Jessica Pegulová (USA-3) 1:6, 6:3, 6:3
Maria Sakkariová (Gr.-5) – Arina Sobolenková (Biel.-7) 6:2, 6:4

debata chyba