Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jednotka o dopingu Halepovej: Som zmätená, bola mojim vzorom

Svetová tenisová jednotka Iga Swiateková sa pred pondelkovým štartom WTA Finals vyjadrila k minulotýždňovému dopingovému prehrešku kolegyne z kurtov, Simony Halepovej.

30.10.2022 10:46
Iga Swiateková. Foto:
Iga Swiateková na tlačovej konferencii pred štartom WTA Finals v americkom Texase.
debata

Rumunská tenistka bola dočasne suspendovaná Medzinárodnou agentúrou pre integritu tenisu po tom, čo mala pozitívny test na zakázaný roxadustat, ktorý podporuje zvýšenie krvného tlaku.

Halepová bola testovaná počas US Open a jej A aj B vzorka potvrdila prítomnosť látky, ktorá stimuluje tvorbu červených krviniek, podobne ako zakázaná látka Erytropoetín.

Simona Halepová. Čítajte viac Doping Halepovej: Ak by bola z USA, nič sa nerieši, tvrdí legenda

„Určite ma to zmiatlo, pretože túto správu by som nečakala. Simona z môjho pohľadu pôsobí ako človek, ktorému vždy záležalo na tom, aby bol férový a bola pre mňa veľkým vzorom,“ povedala Swiateková na tlačovej konferencii pred začiatkom WTA Finals.

Halepová označila zákaz za najväčší šok svojho života a poprela, že by vedome užívala akúkoľvek zakázanú látku.

Novak Djokovič. Čítajte viac Bývalá jednotka je v tieni dopingu. Aj Djokovič sa púšťa do boja za pravdu

„Neviem, ako to funguje z hľadiska systému… Bude ešte niekoľkokrát testovaná alebo čo? Dúfajme, že to bude pre fanúšikov a pre nás jasnejšie,“ dodala Swiateková.

Halepovej bývalý tréner Darren Cahill, ktorý bývalú jednotku viedol šesť rokov, na margo prípadu uviedol, že neexistuje žiadna šance, že by zakázanú látku užila vedome.

Top tenistky na galavečere pred WTA Finals Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Arina Sabalenková.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Simona Halepová #Iga Swiateková